Σερί με την υπογραφή του Μάριν

«Τρέχει» σερί έξι νικών ο Ολυμπιακός. Μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος. Δεκαοκτώ βαθμοί σε έξι αγωνιστικές, οι οποίοι κατακτήθηκαν με πολύ κόπο, μετά την ήττα στο ντέρμπι της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας». Αν εξαιρέσει κάποιος την άνετη νίκη επί του Πλατανιά στη 10η αγωνιστική, σε όλες τις άλλες επιτυχίες ξοδεύτηκε πολύ ενέργεια από τους «ερυθρόλευκους». Απαιτήθηκαν ανατροπές και εμπνεύσεις ώστε να βρεθούν οι «Πειραιώτες» στην κορυφή μετά την τελευταία στροφή του πρώτου γύρου.

Αρκετές
από τις εμπνεύσεις του Ολυμπιακού είχαν την υπογραφή του Μάρκο Μάριν. Αυτού του προικισμένου Γερμανού μεσοεπιθετικού με την σπάνια τεχνική κατάρτιση, που έχει τη δυνατότητα με μία ενέργειά του να αλλάξει τις ισορροπίες μίας αναμέτρησης. Η τελευταία του «πινελιά» ήταν το εξαιρετικό γκολ του στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είχαν προηγηθεί δύο ασίστ στο ματς με τον Πλατανιά, αλλά και η τελική του πάσα προς τον Κώστα Φορτούνη στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Χάρη στα προσόντα του, άνοιξε την πόρτα της Εθνικής Γερμανίας, με την οποία συμμετείχε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Λίγο – πολύ, όλοι μας γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη να περάσει το κατώφλι των «Πάντσερ». Και όσοι τα καταφέρουν, σημαίνει πως ανήκουν στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι ο Μάριν. Και πρόκειται για μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού που όχι απλώς τον έχει εντάξει στο δυναμικό του, αλλά τον έχει «κερδίσει» κιόλας.

Με βάση όσα δήλωσε στην κάμερα της nova μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι ευτυχισμένος στους «ερυθρόλευκους». Και βλέπει το μέλλον του να είναι ταυτισμένο μαζί τους. Μετά την πετυχημένη τριετία του στην Βέρντερ Βρέμης (2009-12) που τον «έστειλε» στην Τσέλσι το καλοκαίρι του 2012, έκτοτε έψαξε τον προσανατολισμό του σε πέντε πρωταθλήματα: το αγγλικό, το ισπανικό (έπαιξε στην Σεβίλη), το ιταλικό (μετακόμισε στη Φιορεντίνα), το βελγικό (με την Αντερλεχτ) και το τουρκικό (με την Τράμπζονσπορ). Φαίνεται πως στον Πειραιά βρήκε το Λιμάνι του, τόσο το ποδοσφαιρικό του, όσο και το οικογενειακό του. Και παρά τις σειρήνες, δε σκοπεύει να σηκώσει άγκυρα… Σπουδαία νέα για τον Ολυμπιακό
Keywords
Τυχαία Θέματα