Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 47.000 συνολικά οι νεκροί – Σταματούν οι έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων

Ξεπέρασαν τις 47.000 τα θύματα σε Τουρκία και Συρία από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, απολογισμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Στην Τουρκία, με βάση τον νεότερο απολογισμό, έχουν χάσει τη ζωή τους 41.020 άτομα, ενώ πάνω από 6.000 είναι οι νεκροί στη Συρία.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι, όπως χιλιάδες είναι και τα σπίτια που έχουν καταστραφεί. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε, ενδεικτικά, πως 105.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές και θα κατεδαφιστούν.

Όπως

έγινε γνωστό χθες, οι έρευνες για ανεύρεση επιζώντων οδεύουν προς το τέλος τους, καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν μόνο σε δύο περιοχές της Τουρκίας, τις επαρχίες του Καχραμανμαράς και του Χατάι.

Την ίδια στιγμή, σοκαριστικά εναερία πλάνα σε βίντεο του πρακτορείου Anadolu. Δείχνουν τις καταστροφές που προκάλεσαν οι μεγάλοι σεισμοί στις επαρχίες Χατάι και Καχραμανμαράς της νότιας Τουρκίας.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε το πρωί της Κυριακής πως 105.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές και θα κατεδαφιστούν.

Τα θάυματα κάτω από τα συντρίμμια
Τα χαμόγελα επέστρεψαν στα ερείπια στην Αντιόχεια την Κυριακή, καθώς ο Μουσταφά Αβτζί, ο οποίος παρέμενε εγκλωβισμένος στα συντρίμμια μαζί με έναν ακόμα άνδρα για 11 ημέρες, σώθηκε τελικά από τους διασώστες και μπόρεσε λίγες ημέρες μετά να συναντήσει και πάλι την οικογένειά του.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, o 34χρονος Μουσταφά Αβτζί ,ο οποίος διασώθηκε στην Αντιόχεια μετά από 261 ώρες, είδε ξανά την οικογένειά του, τη σύζυγό του Μπιλγκέ και τη νεογέννητη κόρη του Αλμιλέ, μόλις 12 ημερών, σε νοσοκομείο της Μερσίνης όπου νοσηλεύεται.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα