Σε κατάσταση συναγερμού η Εθνική Γερμανίας!

Είχε προηγηθεί η νίκη επί της Γερμανίας στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ του Κατάρ (2-1), αποτέλεσμα το οποίο έπαιξε κομβικό ρόλο στον αποκλεισμό των «πάντσερ» από τη διοργάνωση.
Από το πρωί της Κυριακής η BILD με δημοσίευμα της, είχε προαναγγείλει την απόλυση του 58χρονου τεχνικού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο Χάνσι Φλικ είναι ο χειρότερος προπονητής που έχει περάσει στην ιστορία της Εθνικής ομάδας». Πρόσθεσε μάλιστα: «Ο Φλικ έχει πειραματιστεί με τα πάντα φέτος. Καμία από τις ιδέες του δεν λειτούργησε στο γήπεδο.

Και έχει αφαιρέσει την ασφάλεια και την αυτοπεποίθηση των παικτών».

Wer einspringen könnte – Fliegt Flick noch heute raus? https://t.co/wgAAUVtJ92 #BILDSport

BILD Sport (@BILD_Sport) September 10, 2023

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση. Εννέα μήνες πριν από το Euro 2024 η ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε λοιπόν ν’ απομακρύνει τον πρώην τεχνικό της Μπάγερν Μονάχου από τον πάγκο της εθνικής, βλέποντας την κακή αγωνιστική κατάσταση της «μάνσαφτ». Μάλιστα έγινε ο πρώτος Γερμανός προπονητής που απολύεται από τότε που δημιουργήθηκε ο ρόλος, το 1926!

Το Ομάν, η Κόστα Ρίκα και το Περού είναι οι μόνες ομάδες που έχουν νικήσει οι Γερμανοί τους τελευταίους 12 μήνες. Η Γερμανία έχει χάσει τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της, με τον Φλικ να κατακτά μόλις 12 νίκες στους 25 αγώνες του από τότε που αντικατέστησε τον Γιοακίμ Λεβ τον Αύγουστο του 2021.

Extended list of potential candidates to replace Hansi Flick If he were to be dismissed [ @BILD-TV] pic.twitter.com/ddFQpMxHqM

Bayern & Germany (@iMiaSanMia) September 10, 2023

Ποιος θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος προπονητής της Γερμανίας;

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, υπάρχουν τουλάχιστον 10 υποψήφιοι για να αναλάβουν τον ρόλο. Ανάμεσά τους είναι το θρυλικό δίδυμο της Γερμανίας Μίροσλαβ Κλόζε και Λόταρ Ματάους, ο πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Γιούλιαν Νάγκελσμαν και ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λουίς φαν Χάαλ. Αλλά ο πιο εντυπωσιακός υποψήφιος στη λίστα είναι το «αφεντικό» της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ – ο οποίος περιγράφεται ως ο μάνατζερ των «ονείρων» της γερμανικής Ομοσπονδίας.

The Germans’ dream is Klopp.

Probably tell him he can do BOTH Liverpool and German.
But guess he will turn that down https://t.co/f5Y92EkHCk

— Jan Aage Fjørtoft (@JanAageFjortoft) September 9, 2023

Ο Κλοπ είχε προηγουμένως αποκλείσει τον εαυτό του για τη θέση όταν ήταν διαθέσιμος το 2021, αλλά ο δημοσιογράφος Γιόν Άαγκε Φιόρτοφτ, ισχυρίστηκε ότι η Γερμανία μπορεί να του προσφέρει έναν διπλό ρόλο που θα συνεπαγόταν την παραμονή του και στη Λίβερπουλ.
Άλλα ονόματα στη λίστα, περιλαμβάνουν τους «θρύλους» της Γερμανίας, Ρούντι Φέλερ και Γιούργκεν Κλίνσμαν -ο τελευταίος από τους οποίους θα επέστρεφε για δεύτερη περίοδο- και τον πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Ζιντάν είναι χωρίς δουλειά από τότε που παραιτήθηκε από προπονητής της Ρεάλ, το καλοκαίρι του 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα