Σάρωσαν στην Πάλη οι Έλληνες με 7 μετάλλια, τα 2 χρυσά – Ασημένιο για τα κορίτσια του Beach Handball


Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έκαναν το 1-2 σε δύο κατηγορίες, στα +70 κ. με δύο πολύ καλές φίλες τη Στεφανία Ζαχείλα και την Κατερίνα Πιτσιάβα και στα -90 κ. των ανδρών με τους Χρήστο Σαμαρτσίδη και Άγγελο Κουκλάρη.

Ο Σαμαρτσίδης ήταν αυτός που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, καθώς ήταν ο παλαιστής που πέτυχε τελευταίος πόντο στον τελικό, που έληξε ισόπαλος 1-1. Μετά το τέλος του αγώνα πανηγύρισε μαζί με τον Κουκλάρη που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Μόνο Ελληνίδες αθλήτριες είχε και ο τελικός των +70 κιλών των γυναικών, που επίσης έληξε ισόπαλος

1-1. Η Στεφανία Ζαχείλα ήταν αυτή που πέτυχε τελευταία πόντο και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο. Έπειτα αγκάλιασε τη φίλη της Κατερίνα Πιτσιάβα (αργυρό μετάλλιο) και έκαναν μαζί το γύρο του θριάμβου.

Στα -70 κιλά των γυναικών Μεσογειονίκης αναδείχθηκε η Ισπανίδα Λιδία Πέρεθ Τουρίνο, η οποία είναι αθλήτρια της Ολυμπιακής πάλης και επικράτησε 5-0 της Γαλλίδας, Μανόν Κουρί. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αθανασία Λυγερή που νίκησε 3-0 τη Γαλλίδα Ματίλντ Γκεντεόν.

Στον τελικό των +90 κιλών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σύριος Ομάρ Σάρεμ, ο οποίος επικράτησε 3-2 του Απόστολου Τσιόβολου. Ο Έλληνας αθλητής πήρε τη δεύτερη θέση.

Στον μικρό τελικό ο Ταριέλ Λάσκι υπέκυψε στον Αχχιλέα Χρυσίδη, που πέτυχε τον τελευταίο πόντο στο τελικό 2-2 και πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Ø Σήμερα ξεκίνησαν και οι αγώνες του Beach Volley και της Παράκτιας Αντισφαίρισης (Beach Tennis) με τα φαβορί να επικρατούν. Από ελληνικής πλευράς συμμετοχές είχαμε μόνο στο Beach Tennis: Λιάσκας – Σωτηριάδου ηττήθηκαν με 2-0 από τους Κύπριους Χοριτσεάνου – Γρηγορίου και οι Σακκά – Λεμονίδης από τους επίσης Κύπριους Τσακιστού – Κασινόπουλο, 2-0. Το πρόγραμμα της Πέμπτης στην Παράκτια Αντισφαίριση θα «ανοίξει» το πρωί (10:00) με τον 1ο γύρο στο Διπλό Γυναικών για να ακολουθήσει ο 1ος γύρος στο Διπλό Ανδρών στο Karteros Beach Sports Center.

Ø Τα 5 χλμ. ανδρών και γυναικών επρόκειτο να γίνουν αύριο, Πέμπτη (14/09), αλλά αναβλήθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων που δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων σύμφωνα με το πρόγραμμα και θα διεξαχθούν την Παρασκευή, 15/09 στην παραλία του Καρτερού.

Keywords
Τυχαία Θέματα