Μακελειό στη Λούτσα: Αυτό είναι το δεύτερο κρησφύγετο των έξι – Airbnb στο Παλαιό Φάληρο

Ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο ενοικιασμένο μέσω της πλατφόρμας Airbnb κι αυτό, είναι το δεύτερο κρησφύγετο που είχαν οι έξι Τούρκοι (κουρδικής καταγωγής οι πέντε) δολοφονηθέντες στη Λούτσα από αντίπαλη συμμορία, όπως εντόπισαν οι Αρχές.

Η Αστυνομία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα θύματα άλλαζαν συχνά σπίτια, ώστε να μην τραβάνε τα βλέμματα πάνω τους και να μην γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις τους. Το σπίτι στη Λούτσα που είχαν νοικιάσει (κι αυτό μέσω Airbnb), μόλις 5 λεπτά από το σημείο δολοφονίας τους, είχε

ψηλή περιμετρικά μάντρα, δέντρα και χωράφι μπροστά, οπότε δύσκολα θα τους διέκρινε κανείς ή θα τραβούσαν την προσοχή.

“Ήταν ευγενείς και καλοντυμένοι”

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στη Λούτσα που νοίκιαζαν τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης μιλώντας στο Live News εξήγησε πως “κλείσανε από Δευτέρα με Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου με 11. Πληρώσανε μέσω του Airbnb προτού έρθουνε, έτσι γίνεται προπληρωμή. Παρέλαβαν τα κλειδιά δύο άτομα. Το πόσοι ήταν μετά δεν το γνωρίζουμε γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα.

“Όταν παρέλαβαν τα κλειδιά από την αδελφή μου ήταν δύο άτομα. Ήταν ευγενείς, καλοντυμένοι σχετικά και μιλούσαν αγγλικά λίγο σπαστά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι γιατί κάτι τέτοιο έλεγε το κλείσιμο, ότι είναι τουρκικής καταγωγής, κάτι τέτοιο. Γενικά πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο Airbnb“.

Τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων ελέγχονται από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της ΕΛΑΣ, τα στελέχη του οποίου κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια και έχουν καταφέρει να εξαγάγουν χρήσιμα και κρίσιμα για την πορεία των ερευνών δεδομένα.

Παράλληλα το αμάξι που βρέθηκαν τα θύματα, προέρχεται από τη Γερμανία, είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στα θύματα.Χρησιμοποίησαν 4 πυροβόλα όπλα

Οι δράστες, κατά τις ίδιες πηγές, φαίνεται πως χρησιμοποίησαν 4 πυροβόλα όπλα, δύο εκ των οποίων είναι τύπου πιστολιού.

Όπως αναφέρουν οι πήγες της ΕΛΑΣ, οι έρευνες συνεχίζονται, με αμείωτο ρυθμό και τη δέουσα συστηματικότητα, για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Επιπρόσθετα επισημαίνουν ότι η ΕΛΑΣ θα συνεχίσει, με εγκυρότητα, να ενημερώνει για την πορεία των ερευνών, χωρίς ποτέ να τίθεται σε κίνδυνο η διερεύνηση της υπόθεσης και το έργο της προανάκρισης. Ο,τιδήποτε διοχετεύεται στην κοινή γνώμη και παραπέμπει σε στοιχεία της υπόθεσης δεν αποτελεί θέση της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε αναγκαστικά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα