Ροναλντίνιο: Ο «μάγος» που άγγιξε κορυφή και πυθμένα

Καθ΄όλη την διάρκεια της εντυπωσιακής του καριέρας, ο Ροναλντίνιο ενέπνευσε πολλούς φίλους του ποδοσφαίρου.

Ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε εύκολα να έχει γίνει ο «GOAT» του αθλήματος αλλά είχε μια αδυναμία. Την εξωαγωνιστική ζωή!

Από τη μέρα που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, τα ΜΜΕ δεν σταμάτησαν ν΄ασχολούνται μαζί του, εξαιτίας των προβλημάτων του με το νόμο!

Ένας πραγματικός καλλιτέχνης της μπάλας με

αδυναμία στο αλκοόλ και τις γυναίκες.

EB022 – 20020617 – KOBE, JAPAN : Brazilian midfielder Ronaldinho (L) vies with Belgian midfielder Timmy Simons during the second round match Brazil/Belgium of the 2002 FIFA World Cup in Korea and Japan, 17 June 2002 at Kobe Wing Stadium. EPA PHOTO AFPI KAZUHIRO NOGI mpr/sc/eba ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όσο και αν ψάξεις, δύσκολα θα βρεις άνθρωπο να σου πει πως δεν του αρέσει ο τρόπος που αγωνίζονταν ο Ροναλτίνιο.

Μπορείς μάλιστα να πεις ότι ο Ροναλντίνιο ήταν ο ιδανικός εκπρόσωπος του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου!

Εντός αγωνιστικού χώρου, οι ντρίμπλες του ήταν μοναδικές και ξεσήκωνε τον κόσμο σχεδόν σε κάθε επαφή του με την μπάλα. Οι εντυπωσιακές No look πάσες, αλλά και τα γκολ του έκαναν τον κόσμο να παραμιλά!

Ο Βραζιλιάνος, προϊόν της Γκρέμιο, έκανε το Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την Παρί! Οι εμφανίσεις του με την ομάδα του Παρισιού έκαναν σχεδόν όλες τις μεγάλες ομάδες να κινηθούν για την απόκτησή του. Μάλιστα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τότε, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τον φέρει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Με την Μπαρτσελόνα, ο Ροναλντίνιο…«απογειώθηκε», έγινε ένας πραγματικός σούπερ σταρ!

epa00716284 F.C. Barcelona Brazilian players Ronaldinho (C-L) and Beletti (C-R) play drums as they tour around downtown Barcelona aboard a lorry, on Thursday 18 May 2006, to celebrate their Champions League title after defeating Arsenal FC on the final yesterday 17 May in Paris. Thousands of supporters gathered in the streets to watch the truck pass from the Barcelona harbour to the Camp Nou stadium. EPA/Guido Manuilo ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κατέκτησε το Ballon d’Or το 2005, καθώς και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2006. Ίσως από τις πιο όμορφες στιγμές του είναι αυτή του 2005, όταν η Μπάρτσα νίκησε με 3-0 την Ρεάλ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με τους φίλους της «Βασίλισσας» να χειροκροτούν τον Βραζιλιάνο!

epa000318813 FC Barcelona’s forward Brazilian Ronaldo de Assis Moreira ‘Ronaldinho’ poses with the EFE’s Trophy Silver Ball for the best Latinamerican player of Spanish League 2003-04, at Nou Camp stadium, in Barcelona, northeastern Spain, Thursday 25 November 2004. EPA/ALBERTO ESTEVEZ ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ωστόσο η ζωή του ποδοσφαιριστή, δεν μπορεί να συνδυαστεί με εξωφρενική ζωή εκτός γηπέδου!

Ο Βραζιλιάνος αστέρας, εκτός γηπέδου έκανε πραγματικά κακή ζωή, άστατη με πολλά πάρτι κάτι που είχε αντίκτυπο στην ζωή του εντός γηπέδου.

Το 2008 πήγε στη Μίλαν και σιγά σιγά ξεκίνησε η…κάθοδος.

epa01416835 The new Ac Milan soccer player, Brazilian Ronaldinho, smiles during his official presentation at the Meazza Stadium in Milan, northern Italy, on 17 July 2008. Brazil forward Ronaldinho said he was mostly looking forward to teaming up again with compatriot Kaka as he was unveiled as an AC Milan player on Thursday. The San Siro was almost half full to welcome the 28-year-old, who wore a Milan kit as he waved to the crowd from the pitch. Milan coach Carlo Ancelotti has said the former Barcelona man will probably play alongside Kaka in a Christmas tree formation with a main striker just ahead of them. It is not just the Rossoneri fans and their coach drooling over the idea. “It will be exciting to play with Kaka. He is among the best in the world. He is also a friend, in the national team we play well together,” said Ronaldinho, who unlike Kaka is being allowed by the club to play at next month’s Olympics. EPA/JENNIFER LORENZINI ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν επιέχθηκε για την αποστολή της Βραζιλίας το 2010, ενώ έχασε και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Μετά από τρία χρόνια με τους «Ροσονέρι», επέστρεψε στην Βραζιλία και την Φλαμένγκο. Ακολούθησε η Ατλέτικο Μινέιρο, ενώ πέρασε και από το Μεξικό και την Κερέταρο στην οποία πήρε ικανοποιητικά χρήματα! Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ήταν η Φλουμινένσε το 2015.

Ο κακός τρόπος ζωής πλέον φαίνονταν και στο σώμα του. Παραπανίσια κιλά, ταλαιπωρημένος, μια σκιά του καλού του εαυτού. Το αλκοόλ τον κατέστρεψε. Έπινε από το πρωί μέχρι το βράδυ ξανά και ξανά, κλεισμένος στον εαυτό του.

Έμεινε χωρίς ομάδα και αποφάσισε να σταματήσει το 2018. Όμως ακόμη και τότε συγκέντρωνε τα βλέμματα επάνω του αλλά για τους λάθος λόγους.

Αρχικά ακούστηκε πως θα παντρευτεί δύο γυναίκες, κάτι που αρνήθηκε, έπειτα ασχολήθηκε με την πολιτική, υποστηρίζοντας τον ακρο-δεξιό Μπολσονάρο. Η εικόνα του μετά από αυτό για πολλούς τουλάχιστον, καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Ο Ροναλντίνιο έκανε ακόμη και φυλακή! Εξαιτίας χρεών προς το δημόσιο καθώς για πολλά χρόνια δεν ήταν εντάξει απέναντι στην εφορία, του απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα. Μαζί με τον αδελφό του επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα της Παραγουάης με πλαστά διαβατήρια και οδηγήθηκαν στην φυλακή. Έμεινε εκεί για περίπου ένα μήνα. Βέβαια δεν είχε χρήματα αρχικά για να πληρώσει την εγγύηση και να μείνει ελεύθερος, καθώς ο «μάγος» τα είχε δαπανήσει όσα σε γυναίκες και αλκοόλ. Τελικά τα χρήματα βρέθηκαν και πλήρωσε 1.5 εκατ ευρώ για να εκτίσει την υπόλοιπη ποινή του κλεισμένος σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου. Φήμες λένε πως ο καλός του φίλος, Λίο Μέσι ήταν αυτός που τον βοήθησε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πάντως η φυλακή δεν έχει απομακρυνθεί αρκετά από αυτόν, καθώς ο Ροναλντίνιο δεν πληρώνει στην πρώην σύντροφό του διατροφή κοντά στα 2000 ευρώ.

Ο Βραζιλιάνος που μάγεψε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, γνώρισε την κορυφή αλλά και την…κατάντια.

Keywords
Τυχαία Θέματα