Serie A: Μεταγραφές με το… σταγονόμετρο

Ρίχνοντας μια ματιά στα ονόματα που μετακινούνται για λογαριασμό των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας στην Ιταλία, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι τα μεγάλα ονόματα είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αναλυτικά η λίστα με τις σημαντικότερες κινήσεις που έγιναν μέχρι τώρα:

Γιουβέντους: Τα δύο πιο ηχηρά ονόματα που προσέθεσε στο ρόστερ της η «μεγάλη κυρία» του ποδοσφαίρου ήταν οι Ντι Μαρία και Πογκμπά, ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις με τους Μοράτα, Κόστιτς, τον Τόρες (Βαλένθια) καθώς και τον Ζανιόλο της Ρόμα. Παρελθόν από την ομάδα του Πιεμόντε αποτελούν μεταξύ άλλων οι

Κιελίνι, Ντιμπάλα.

Ίντερ: Η επιστροφή του Λουκάκου είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχουν πετύχει εως τώρα οι «νερατζούρι» στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Σημαντική η προσθήκη αυτή του Μικιταριάν στην μεσοεπιθετική γραμμή, όπως και του Ονανά (από τον Αγιαξ) κάτω από τα δοκάρια. Οι Μιλένκοβιτς και Ντιμπάλα είναι στο στόχαστρο του τεχνικού της ομάδας Σιμόνε Ιντζάγκι.

Μίλαν: Ο Ντιβόκ Οριγκί έμεινε ελεύθερος από την Λίβερπουλ και είναι η μοναδική αξιόλογη κίνηση των «ροσονέρι» που ήδη έχασαν τον Κεσί, ενώ είναι άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με τον Ιμπραίμοβιτς. Ο Πιόλι έδωσε το ΟΚ και ήδη γίνονται με επαφές με τους Ντιμπάλα, Ντράξλερ, Ασένσιο, Ντιαλό, Ζίγεχ και Κέχρερ για την ενίσχυση της ομάδας

Ρόμα: Ο νεαρός Κλάϊφερτ επιστρέφει στην Τριγκόρια μετά τον δανεισμό του στη Νίς, ο Μάτιτς ήρθε στην «αιώνια πόλη» από την Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ, όπως και ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα, Μιλέ Σβιλάρ. Ο Πάου Λόπες μαζί με τον Ουντέρ έφυγαν για την Μαρσεϊγ, ο Ολσεν μετακόμισε στην Άστον Βίλα και ο μέσος Σέρχιο Ολιβεϊρα πήγε στην Πόρτο. Στη λίστα των υποψήφιων στόχων για τους «τζαλονέρι» είναι φυσικά
ο Ντιμπάλα, ο Σενέσι της Φέγενορντ, οι Πάσαλιτς και Μουριέρ της Αταλάντα, ο Σαούλ της Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Λεγκλέ (Μπαρτσελόνα).

Νάπολι: Περιορισμένη η κίνηση των «παρτενοπεϊ» που ότι πιο σημαντικό έχουν να επιδείξουν εως τώρα είναι η απόκτηση του – πρώην πλέον αμυντικού της Χετάφε – Ματίας Ολιβεϊρα. Ήδη αποτελούν παρελθόν οι Κουλιμπαλί (Τσέλσι), Ινσίνιε (Τορόντο), Μέρτενς και Οσπίνα, ενώ στο στόχαστρο του Σπαλέτι βρίσκονται οι Σενέσι, Μπάρακ, Σιρίγκου και Κόστιτς.

Αταλάντα: Σε… ρηχά νερά κινούνται μέχρι τώρα οι «μπεργκαμάσκι». Οι επιλογές τους είναι από την εσωτερική αγορά, όπου ξεχωρίζει η απόκτηση του Κοβαλένκο από την Σπέτσια. Ο δανεισμός του Ολλανδού επιθετικού Σαμ Λάμερς ολοκληρώθηκε στην Αϊντραχτ Φρ. και ο 25χρονος ποδοσφαιριστής επέστρεψε στην ομάδα της Λομβαρδίας.

Μπολόνια: Ο Λυκογιάννης έφυγε από την Σαρδηνία και την Κάλιαρι για να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπολόνια. Ο Ολλανδός Σίντνι Φαν Χοϊντονκ επέστρεψε από την Χέρενφεϊν, όπως και ο Ντένσβιλ που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Τουρκία με τα χρώματα της Τράμπζονσπορ. Οι Λάμερς, Θόρσμπι, Ίλισιτς και Μαγιοράλ είναι μεταξύ των ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν τον Σάσα Μιχαϊλοβιτς προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας του.

Φιορεντίνα: Ο Κουαμέ επέστρεψε από την Άντερλεχτ (δανεικός) και οι «βιόλα» στηρίζουν πολλά επάνω του για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της γραμμής κρούσης. Ο Γιόβιτς άφησε την Μαδρίτη για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, ενώ πολύ σημαντική αναμένεται να είναι και η βοήθεια από την πλευρά του Γκολίνι (πρώην Αταλάντα) κάτω από τα δοκάρια. Εξίσου σημαντικές και οι προσθήκες των Μαντραγκόρα (Γιουβέντους) και Ντόντο (αμυντικός από την Σαχτάρ). Ο δανεισμός του Πίατεκ από την Χέρτα ολοκληρώθηκε και ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στο Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Serie A, Μεταγραφές,Serie A, metagrafes