Πρωταθλητής για 21η φορά ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου πρόσθεσε άλλο ένα κεφάλαιο στην «πολύτομη ιστορία» που γράφει όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική ιστιοπλοϊα.

Ο 44χρονος ιστιοπλόος, που φέτος ήταν 2ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κατέκτησε για 21η φορά στην πλούσια καριέρα του το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Με πλήρωμα τον Αντώνη Τσότρα πρώτευσαν στην κατηγορία των Star, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τους Ε.Χειμώνα – Π.Παπαστεφάνου και στην τρίτη θέση τους Π. Καμπουρίδη – Σ. Νούτσο.
Αυτό ήταν το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα που κατακτά
ο ιστιοπλόος του Ολυμπιακού στα Star, ενώ έχει και 13 πρωταθλήματα στα Finn. Για τον Τσότρα είναι ο 5ος συνεχόμενος τίτλος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη νίκη, ο Παπαθανασίου τόνισε: «Για μένα είναι πολύ σημαντικό το ότι για 21 ολόκληρα χρόνια βρίσκομαι στην κορυφή. Δεν είναι εύκολο και απαιτούνται πολλές προσωπικές θυσίες. Πανηγύρισα το πρωτάθλημα σαν να ήταν το πρώτο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και νιώθω δυνατός να συνεχίσω για τον επόμενο τίτλο. Με τον Αντώνη Τσότρα έχουμε φτιάξει πολύ καλή ομάδα και το μόνο που εύχομαι είναι να είμαστε υγιείς».
Keywords
Τυχαία Θέματα