Παπαθεοδώρου: «Επιτακτική η νίκη»

Γιατί ο προπονητής του ΠΑΟΚ κρίνει ότι η νίκη επί της Τενερίφης στην αυριανή (8/11) αναμέτρηση για το BCL είναι απαραίτητη για την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν. Μια σειρά από ατυχίες, σε ό,τι αφορά σε τραυματισμούς παικτών, αλλά και απανωτές ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη δημιούργησαν άσχημο κλίμα στην ομάδα.

Μπροστά, αύριο (8/11) συγκεκριμένα, βρίσκεται για τον «Δικέφαλο»
η αναμέτρηση με την Τενερίφη, εντός έδρας, για την πέμπτη αγωνιστική ημέρα του Basketball Champions League. Η ισπανική ομάδα είναι η κάτοχος του τροπαίου του θεσμού την περασμένη σεζόν, άρα το παιχνίδι κρίνεται εξ ορισμού σπουδαίο. Και σε ένα τέτοιο σπουδαίο παιχνίδι είναι που ο προπονητής των «ασπρόμαυρων», Ηλίας Παπαθεοδώρου, επιθυμεί να κερδίσει η ομάδα του για να αλλάξει η ψυχολογική της διάθεση.

Μιλώντας σήμερα (7/11) στους εκπροσώπους του Τύπου, λοιπόν, είπε αρχικά ο Παπαθεοδώρου για τον αγώνα που έρχεται: «Είναι ένα παιχνίδι κόντρα στην πρωταθλήτρια ομάδα της διοργάνωσης. Η Τενερίφη έχει διατηρήσει τον βασικό κορμό της συγκριτικά με το περσινό ρόστερ, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Και πάλι δεν καταφέραμε να προπονηθούμε όλοι μαζί, θέλουμε όμως να δείξουμε καλό πρόσωπο και θα διεκδικήσουμε τη νίκη. Τη θέλουμε πολύ κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο για να αλλάξουμε την ψυχολογία μας».

Για το τι μπορεί να αλλάξει ο ΠΑΟΚ αύριο (8/11) στο παιχνίδι του, τόνισε: «Αυτό που θα αλλάξουμε είναι να ανοίξουμε το παιχνίδι μας να κυκλοφορήσουμε την μπάλα και να βρούμε σκορ. Πρέπει να παίξουμε σε μεγαλύτερο εύρος γηπέδου, να έχουμε καλύτερες αποστάσεις και ταυτόχρονα να είμαστε καλύτεροι στην άμυνα».

Για τον τραυματία Κρουμπάλι και την αγωνιστική ετοιμότητα του Χαραλαμπόπουλου επεσήμανε: «Ο Κρουμπάλι είναι χωρίς προπόνηση αρκετές ημέρες, είναι πολύ δύσκολο να συμμετέχει στο παιχνίδι, θα δοκιμάσει σήμερα να προπονηθεί, αλλά δύσκολο. Ο Βασίλης έκανε τέσσερις προπονήσεις, έχει να παίξει μπάσκετ όμως από τις 23 Ιουλίου, δεν είναι 100% έτοιμος σε ρυθμό. Θα δούμε αναλόγως πως θα πάει το παιχνίδι, αν κάνει την πρώτη του συμμετοχή».

Όσο για τον αντικαταστάτη του Κέβιν Ντίλαρντ, τόνισε: «΄Εχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Ελέγχουμε, αξιολογούμε την αγορά και είναι σίγουρο πως ένας παίκτης ακόμα θα μας βοηθήσει. Εμείς θέλουμε να πάμε σε μια επιλογή που θα μας βοηθήσει όλη την χρονιά. Ο στόχος μας δεν είναι μόνο βραχυπρόθεσμος είναι και μακροχρόνιος. Είχαμε στηρίξει πολλά στον Κέβιν και σίγουρα η αλλαγή του είναι μια διαφοροποίηση στο αρχικό μας πλάνο. Να αξιολογήσουμε την κατάσταση όντας όλοι μαζί. Είχαμε και έχουμε συνεχώς απουσίες και πλέον είναι δεδομένο πως ρυθμό θα βρούμε μόνο μέσα από τα παιχνίδια».
Keywords
Τυχαία Θέματα