Πρόκριση σε ματς θρίλερ για τους «Βιόλα»!

Με το καλησπέρα οι «Βιόλα» θέλησαν να επιβάλλουν το χαρακτήρα τους στο στάδιο «Αρτέμιο Φράνκι» της Τοσκάνης αναζητώντας, προφανώς, ρεβάνς για την ήττα (1-2) στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος τον περασμένο Αύγουστο.
Μόλις στο 2ο λεπτό ο Σενεγαλέζος Μπαμπακάρ άνοιξε το σκορ αξιοποιώντας κάθετη μπαλιά του Μπενάσι. Ο φορ της Φιορεντίνα έφτασε κοντά σε ένα ακόμη γκολ ένα λεπτό αργότερα, όμως το πλασέ απέναντι στον γκολκίπερ Πουτζιόνι ήταν αδύναμο.
Η ομάδα της Γένοβας ανασυντάχθηκε
μετά το πρώτο δεκάλεπτο κερδίζοντας πάρα πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς όμως να φανεί απειλητική παρότι το πρέσιγκ έφτανε ως την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων.
Η Φιορεντίνα παρέμεινε η πιο επικίνδυνη ομάδα. Έχασε καλή ευκαιρία στο 32’ με την κεφαλιά του Πέτζελα να φεύγει ελάχιστα εκτός εστίας.
Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Σαμπντόρια βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει, έστω από μια φάση βγαλμένη από καραμπόλα!
Στο 39ο λεπτό ο Παραγουανός Άλβαρο Μπαρέτο βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος μετά από σέντρα – σουτ του Σάλα κι από κοντά ευνοημένος από τα «παιχνίδια» της μπάλας, την έστειλε στα δίχτυα του Πολωνού γκολκίπερ Ντραγκόφσκι.
Η επανάληψη ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο και περίπου με το ίδιο σενάριο καθώς η Σαμπντόρια θέλησε να πιέσει ψηλά, η Φιορεντίνα είχε λύσεις στους ανοιχτούς χώρους και στο 59ο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπαμπακάρ από τον Ρετζίνι. Ο Γάλλος Βερετού ευστόχησε από την άσπρη βούλα κάνοντας το 2-1!
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο θεαματικό αφού ο τεχνικός Μάρκο Τζιανπάολο έσπρωξε την ομάδα του σε έναν ρυθμό με πολύ ρίσκο! Στο 69ο και το 71ο λεπτό η Σαμπντόρια ήταν άτυχη εις διπλούν καθώς αρχικά η κεφαλιά του Μπαρέτο και στη συνέχεια το σουτ του Καπράρι σταμάτησαν στα δοκάρια της Φιορεντίνα!

Η πίεσή του βρήκε αντίκρισμα στο 75ο λεπτό όταν ο Ραμίρεζ που είχε μπει ως αλλαγή συνδυάστηκε με τον Μπαρέτο, ο Αστόρι ανέτρεψε τον Ουρουγουανό παίκτη κάνοντας πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος ο Ραμίρες κάνοντας το 2-2!

Μετά από αυτή την εξέλιξη φάνηκε, σε μια τόσο σημαντική λεπτομέρεια για την οικονομία του αγώνα, το ποιος ήθελε το κάτι παραπάνω.
Η Φιορεντίνα δεν πτοήθηκε, κυνήγησε το γκολ πριν πάει το ματς στην παράταση και βρήκε την «χρυσή» λύση στο 89ο λεπτό όταν η μπάλα βρήκε εντός της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων, το χέρι του Μουρού. Ο διαιτητής Αμπίσο διέταξε την χρήση του Video Assistant Referee δείχνοντας το σημείο του πέναλτι, κατόπιν. Από εκεί και πάλι ο Γάλλος Βερετού διαμόρφωσε το τελικό 3-2!

Η ομάδα της Τοσκάνης θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή της αυριανής αναμέτρησης στο Ολύμπικο ανάμεσα στην Λάτσιο και την Τσινταντέλα.

Συνθέσεις :

Φιορεντίνα (Στέφανο Πιόλι) :
Ντραγκόφσκι, Γκασπάρ,Αστόρι, Πετσέλα, Μπιράγκι (72’ Βίκτορ Ουύγκο), Σάντζες, Κιέζα, Βερετού, Μπενάσι, Σαπονάρα (80’ Εϊσερίκ), Μπαμπακάρ (66’ Σιμεόνε)

Σαμπντόρια (Μάρκο Τζιανπάολο) :
Πουτζιόνι, Σάλα, Σιλβέστρε, Ρετζίνι, Στρίνιτς, Καπέτζι (46’ Τορέϊρα), Πραέ, Άλβαρες (63’ Ραμίρες), Ζαπάτα, Καπράρι.
Keywords
Τυχαία Θέματα