Πόρτο-Άρσεναλ 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης, με γκολ-ποιήμα στο τέλος! (hls)

Παρά το γκολ στο τέλος, η Πόρτο άξιζε κάτι περισσότερο από την ισοπαλία μετά από μια άψογη εμφάνιση απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε σκοράρει 21 γκολ στους πέντε τελευταίους αγώνες του και τελικά πήρε μια νίκη στο τέλος, με τον Γκαλένο να αναπληρώνει με ωράιο τέρμα στο τέλος, την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο. Η τακτική του Σέρτζιο Κονσεϊσάο λειτούργησε άψογα και έχεις

την αίσθηση ότι οι “δράκοι” μπορούν να πάνε στο Λονδίνο και να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν για να περάσουν στα προημιτελικά.

Πολύ τακτική, αλλά μέτριο θέαμα, πρόσφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο 45λεπτο. Η Άρσεναλ είχε περισσότερη κατοχή (περίπου 70%), αλλά η Πόρτο απώλεσε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 21ο λεπτό από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και με δεύτερη προσπάθεια, δεν κατάφερε να ευστοχήσει από τη μικρή περιοχή!

Οι φιλοξενούμενοι, μία φύσει επιθετική ομάδα, δεν είχαν ούτε μία τελική προσπάθεια στην εστία, οπότε πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στους οικοδεσπότες για την καλή τους δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι. Οι «δράκοι», είναι φτιαγμένοι για νύχτες όπως αυτή και μπορεί να εκπλήσσουν, όταν οι πιθανότητες είναι εναντίον τους. Όπως είπε και ο προπονητής τους, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο πριν τον αγώνα, η ισοπαλία δεν είναι ποτέ αρκετή, για μία ομάδα που έχει αναδειχτεί δις πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1987 και το 2004 και συμμετέχει στο Champions League, για 27η φορά, μία λιγότερη από το ρεκόρ της διοργάνωσης, που κατέχουν η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήρθε στο 63ο λεπτό, όταν ο Μαρτινέλι βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά ο Βαρέλα τον πρόλαβε τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ. Ανάλογη φάση είχαμε λίγο αργότερα για την Πόρτο, όταν στο 67ο λεπτό, ο Ντέκλαν Ράις, έβαλε την κόντρα στον Εβανίλσον, στο κοντινό σουτ του 24χρονου Βραζιλιάνου. Η Άρσεναλ μπορεί να εγκλωβίστηκε στην έξυπνη τακτική της Πόρτο, αλλά βρισκόταν 30 δευτερόλεπτα μακριά από μία πολύτιμη ισοπαλία και τώρα εντός έδρας σε τρεις εβδομάδες, οι “κανονιέρηδες” θα πρέπει να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές τους ικανότητες και να βρουν τουλάχιστον δύο γκολ ώστε να ξεπεράσουν αυτό το… επίμονο σύνολο της Πόρτο.

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο, Πέπε, Οτάβιο, Γουέντελ (90′ Εουστάκιο), Βαρέλα, Νίκο (81′ Χάιμε), Κονσεϊσάο (86′ Μπόρζες), Πεπέ, Γκαλένο, Εβανίλσον (85′ Μαρτίνεθ)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Κίβιορ, Έντεγκαρντ, Ράις, Χάβερτς, Σακά, Τροσάρ (74′ Ζορζίνιο), Μαρτινέλι

Keywords
Τυχαία Θέματα