Περίπατος στην Κέρκυρα (video)

Με ένα γκολ στο πρώτο μέρος και δύο στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε σε εύκολη υπόθεση την εξόρμησή του στην Κέρκυρα, νικώντας με 3-0.

Σε ένα ματς υψίστης σημασίας και για τις δύο ομάδες, αλλά για διαφορετικούς λόγους, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας της Κέρκυρας ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει τις
αναμετρήσεις ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Από την άλλη η Κέρκυρα έχασε κι άλλους βαθμούς στην προσπάθεια της να φύγει από την ζώνη του υποβιβασμού και παραμένει ακόμα 15η.

Στο δημοτικό στάδιο Κέρκυρας συναντήθηκαν οι δύο ομάδες με τους γηπεδούχους να προέρχονται από πέντε συνεχόμενες ήττες, και με 11 βαθμούς στην 15η θέση, τουλάχιστον η ισοπαλία φαινόταν επιτακτική. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ ήθελε να διευρύνει το νικηφόρο σερί του μετά τα θετικά αποτελέσματα επί των Λεβαδειακού, Πλατανιά, Παναθηναϊκού και Ξάνθης.

Οι ενδεκάδες

Με σύστημα 4-2-3-1, παρέταξε την ομάδα του ο Σάκης Τσιώλης. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κουτζαβασίλης, με την άμυνα να απαρτίζεται από τον Γεωργίου στα δεξιά, αριστερά τον Αναστασίου, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο στελέχωναν οι Σπίνουλας και Ιωάννου . Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Γρομητσάρης και Ντιόγκο. Στο άξονα με επιτελικά καθήκοντα ήταν ο Ζορμπάς, στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Μπάουμαν και αριστερά ο Κόντος. Μοναδικός προωθημένος ο Μυτίδης.

Με παρόμοιο τρόπο ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να στήσει τη δική του εντεκάδα. Τερματοφύλακας ήταν ο Πασχαλίδης. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μάτος, αριστερά ο Βιειρίνια και ανάμεσά τους οι Βαρελά και Μαλεζάς . Αμυντικά καθήκοντα στο χώρο του κέντρου είχαν οι Τζίμιροτ και Μαουρίτσιο, ενώ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Πέλκας. Η τριπλέτα της επίθεσης απαρτιζόταν από τον Λημνιό στα δεξιά, τον Κάμπος στα αριστερά και τον Κουλούρη στην κορυφή.

Υπεροχή του ΠΑΟΚ και το πρώτο γκολ

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι διστακτικές στο πρώτο δεκάλεπτο ,ψάχνοντας τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο 14’ οι φιλοξενούμενοι έκανα αισθητή την παρουσία τους με μεγάλη ευκαιρία που απώλεσε ο Κουλούρης σε τετ α τετ με τον Κουτσαβασίλη να αντιδρά σωστά. Η δεύτερη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στα καρέ της Κέρκυρας ήταν και η μοιραία για τους νησιώτες. Σε στημένη φάση που εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια, ο Μάτος κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και νικώντας τον Αναστασίου, πλάσαρε σωστά, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Η υπεροχή του Θεσσαλονικών ήταν ξεκάθαρη με τον Πέλκα να χάνει τη ευκαιρία να σκοράρει, όταν σούταρε έξω από την περιοχή και ο Κουτσαβασίλης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Κέρκυρα δεν μπορούσε να αντιδράσει και με την κατοχή 70-30 κατά της, δεν είχε πολλά περιθώρια να δημιουργήσει φάσεις. Η πρώτη της φάση σημειώθηκε στο 38’. Μετά την 25λεπτη υπεροχή των φιλοξενούμενων, ο Κόντος έβγαλε μια σέντρα από τα αριστερά, ο Ζορμπάς έκανε το κοντρόλ έξω από την περιοχή σουτάροντας δυνατά, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Βιεϊρίνια να περνάει άουτ.

Μπορούσε και περισσότερα

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγή από τους δύο πάγκους εκατέρωθεν. Η Κέρκυρα θέλησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ με το σουτ του Μπάουμαν, με τον Πασχαλάκη ωστόσο να μην ανησυχεί.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και με την Κέρκυρα να έχει κερδίσει κάποια μέτρα στο χορτάρι, ο Κάμπος σε μια ανύποπτη φάση έβγαλε μια σέντρα από τα αριστερά με αρκετό φάλτσο, με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα του Κουτσαβασίλη.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε χαμηλούς ρυθμούς με το αποτέλεσμα δύσκολα να μπορεί να ανατραπεί από την Κέρκυρα. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και τις φάσεις για γκολ. Στο 78’ μάλιστα κατάφερε, με προσωπική ενέργεια του Πέλκα, να κλειδώσει τη νίκη με το τρίτο γκολ της ομάδας. Εννιά λεπτά αργότερα ο Μαουρίτσιο σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Το τέλος της αναμέτρησης βρίσκει τον ΠΑΟΚ μόνο πρώτο, με τους Θεσσαλονικείς να περιμένουν ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Στην αντίπερα όχθη οι μπελάδες για την Κέρκυρα συνεχίζονται με τους Φαίακες να βρίσκονται ακόμη στη ζώνη του υποβιβασμού, «κολλημένοι» στη 15η θέση.
Keywords
Τυχαία Θέματα