Είχε Μανιά και Αθανασιάδη ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης με τον Μανιά να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Αθανασιάδη να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις, πήρε σπουδαία νίκη με 2-1, επί της ΑΕΛ.

Oι Αρκάδες με αυτή τη νίκη ανέβηκαν στους 26 βαθμούς και έπιασαν τον Πανιώνιο στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Οι Φιλοξενούμενοι έμειναν στους 20 βαθμούς γνωρίζοντας την δεύτερη ήττα τους μέσα στο 2018.

Μπήκε δυνατά, σκόραρε νωρίς…

Ο Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο δεύτερο λεπτό έχασε σπουδαία
ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Ο Μαντίντα έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά , έκανε σωστά το παράλληλο γύρισμα , ο Ισνάλντο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Μπόζοβιτς έκανε μεγάλη απόκρουση, με την μπάλα να βρίσκει και στο αριστερό του δοκάρι.

Στο 9ο λεπτό η ΑΕΛ απάντησε στις ευκαιρίες με τον Αγκάνοβιτς να πιάνει το σουτ περίπου 25 μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε στην αριστερή του γωνία διώχνοντας δύσκολα σε κόρνερ.

Η πίεση των Αρκάδων απέφερε καρπούς στο 11ο λεπτό όταν και πήραν το προβάδισμα. Οι παίκτες του Αστέρα άλλαξαν πολύ όμορφα την μπάλα, ο Μπέρτος γύρισε την μπάλα στον Μανιά που είχε έυκολο έργο να νικήσει τον Μπόζοβιτς από κοντά, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Οι Λαρισαίοι στη συνέχεια ανέβασαν τις γραμμές τους, παίρνοντας τα ινία του παιχνιδιού. Στο 20' ο Κρίζμαν βρέθηκε στο ύψος της περιοχής, το πρώτο του σουτ σταμάτησε στα σώματα και το δεύτερο το έδιωξε δύσκολα ο Αθανασιάδης σε κόρνερ, κάνοντας ακόμα μια δύσκολη επέμβαση.

Τελευταία αξιόλογη προσπάθεια για το πρώτο μέρος ήρθε στο 25'. Ο Μανιάς έκανε όμορφη προσπάθεια,αλλάτο σουτ του ήταν αδύναμο και το μπλόκαρε εύκολα ο Μπόζοβιτς.

Καλύτερη η ΑΕΛ, τα γκολ ο Αστέρας

Η ΑΕΛ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο στο 51' ο Ναζλίδης έκανε όμορφη προσπάθεια έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή έδιωξε ο Αθανασιάδης εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μπέρτος σε προσπάθεια του να κάνει κοντρόλ μέσα στην περιοχή έκανε χέρι με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να δείχνει σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο Ναζλίδης ανέλαβε την εκτέλεση νικώντας τον Αθανασιάδη που έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-1.

Στο 62' απείλησε ο Αστέρας όταν ο Ισνάλντο έκανε την προσπάθεια από τα αριστερα, έβγαλε την σέντρα αλλά ο Τόνσο δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με την προβολή και έτσι πέρασε η φάση.

Στο 67' ο Αθανασιάδης έκανε ακόμα μια σπουδαία επέμβαση όταν οι παίκτες της ΑΕΛ έπαιξαν βόλευ μέσα στην περιοχή του Αστέρα, με τον Μασούρα να κάνει την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας των Αρκάδων έδιωξε εντυπωσιακά.

Κόντρα στην ροή του αγώνα και με την ΑΕΛ να είναι αυτή που έχανε τις ευκαρίες. Ο Αστέρας ξαναπήρε το προβάδισμα στο 71' όταν ο Μανιάς έκανε τρομερό γύρισμαέξω από την περιοχή με αριστερό σουτ νίκησε τον Μπόζοβιτς και έκανε το 2-1.

Στο 84' ο Αστέρας κλείδωσε τη νίκη με απίθανο τέρμα του Κυριακόπουλου, που αρκετά μέτρα εκτός περιοχής δοκίμασε το αριστερό του και νίκησε τον Μπόζοβιτς που έχασε εντελώς τη φάση και έγραψε το 3-1.

Στο 90+3 η ΑΕΛ είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Ναζλίδη.

Ο Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος,
Οι Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Αντώνιος Σινιοράκης
Γκολ: 11' ,71'Μανιάς, 83' Κυριακόπουλος- Ναζλίδης 53'
Κάρτες: Κρίζμαν
Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης):Αθανασιάδης, Μπέρτος, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Μουνάφο, Ισνάλντο(75' Ντουντού), Μαντίντα(63' Κώτσιρας), Μανιάς
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης):Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Ουάλας, Λαγός, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς(77' Μλαντένοβιτς), Ναζλίδης, Κριζμάν
Keywords
Τυχαία Θέματα