ΠΑΣ Γιάννινα: Ο εξαιρετικός Σούλης κι ο ασταμάτητος Περέα

Ο κορωνοϊός χτύπησε σκληρά τον ΠΑΣ Γιάννινα από τις διακοπές των Χριστουγέννων και μετά, βγάζοντας νοκ άουτ οκτώ ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν, όμως, είχε κι ένα μεγάλο κέρδος για την ομάδα, πέρα από τους τέσσερις βαθμούς που πήρε στους αγώνες με τον Ιωνικό και τον ΟΦΗ. Αυτό αφορά στο ρόστερ της και συγκεκριμένα στον παίκτη που έγινε ο νούμερο 22 στο rotation αυτή τη σεζόν, τον Βασίλη Σούλη.

Ο 27χρονος (γεννημένος στις

7 Δεκεμβρίου 1994) Έλληνας τερματοφύλακας μπορεί να περίμενε χρόνια ολόκληρα να κάνει ντεμπούτο στα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως, στα δύο παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ως τώρα στη Super League 1 έχει δείξει ότι και εξαιρετικές ικανότητες διαθέτει και ότι μπορεί επάξια να αντικαταστήσει έναν από τους κορυφαίους στην Ελλάδα, τον Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο Σούλης τόσο στον πρώτο αγώνα του στη Λίγκα, αυτόν με αντίπαλο τον Ιωνικό την περασμένη Τρίτη (4/1), όσο και στον δεύτερο, αυτόν χθες (8/1) στην Κρήτη με αντίπαλο τον ΟΦΗ, ήταν από τους διακριθέντες για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ειδικά χθες στο Ηράκλειο, όπου οι οκτώ αποκρούσεις που έκανε ήταν καταλυτικές και το γκολ που δέχτηκε είναι από σπόντα της μπάλας στο πόδι του συμπαίκτη του, Ροντρίγκο Εραμούσπε.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας αποδείχθηκε λίρα εκατό στα δύο αυτά ματς και δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως παίκτης ειδικών αποστολών, αν σκεφτεί κανείς ότι στον πάγκο δεν υπήρχε κάποιος να τον αντικαταστήσει τόσο απέναντι στον Ιωνικό, όσο και κόντρα στον ΟΦΗ, αφού εκτός του Λοντίγκιν και ο έτερος τερματοφύλακας της ομάδας, ο Βασίλης Αθανασίου, ήταν εκτός αποστολής.

Ρεκόρ ο Περέα

Πέρα από τον Σούλη, όμως, ο ΠΑΣ Γιάννινα ευτύχησε στα δύο αυτά παιχνίδια να έχει εξαιρετικά αποτελεσματικό και τον Χούαν Περέα. Στο νεαρό Κολομβιανό οι “μπλε” πόνταραν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, επενδύοντας στις επιθετικές ικανότητές του, έχει, όμως, ένα μήνα που ο Περέα είναι υπέρ το δέον χρήσιμος για την ομάδα. Στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που συμμετείχε από τις 11 Δεκεμβρίου και δώθε βρήκε δίχτυα. Η αρχή έγινε στην αναμέτρηση με τον Βόλο (11/12), στην οποία έκανε το 2-2 για να νικήσει τελικώς ο ΠΑΣ 3-2, ενώ κόντρα σε Ιωνικό και ΟΦΗ πέτυχε τα μοναδικά γκολ της ομάδας του σε κάθε αναμέτρηση. Το γκολ απέναντι στον Ιωνικό έδωσε νίκη (1-0 τελικό), ενώ αυτό απέναντι στον ΟΦΗ έδω βαθμό (1-1 τελικό).

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Περέα σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας δεν έχει φτάσει στον αριθμό των πέντε γκολ, που έχει ήδη με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2019-2020 είχε 3 γκολ σε 28 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και με τον Βόλο τη σεζόν 2020-2021 είχε επίσης 3 γκολ, σε 31 παιχνίδια αυτή τη φορά σε όλες τις διοργανώσεις. Με τους “μπλε” ως τώρα την τρέχουσα σεζόν έχει παίξει σε 16 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις κι έχει σκοράρει 5 γκολ, που σημαίνει ότι έχει κάνει ήδη ατομικό ρεκόρ, με προοπτική να το μεγαλώσει περαιτέρω ως το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

Μάλιστα, ο Περέα στις δύο προηγούμενες ομάδες που έπαιξε στην κορυφαία κατηγορία, τον Παναθηναϊκό και τον Βόλο, δηλαδή, είχε μοιράσει από μία (1) ασίστ. Στον ΠΑΣ Γιάννινα έχει δώσει ήδη 4 ασίστ στα 16 παιχνίδια που έχει παίξει, που σημαίνει ότι έχει συμμετοχή σε άλλα τέσσερα γκολ πέρα από τα πέντε που έχει σημειώσει ο ίδιος. Βεβαίως, όλα αυτά σημαίνουν σπουδαία πρόοδο για τον ίδιο, εκτός από το όφελος που ήδη έχει η ομάδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα