ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-4: «Φλερτάρει» με play-offs! (pic, videos + Highlights)

Η Λαμία «πέρασε» από τους «Ζωσιμάδες», η ομάδα της Φθιώτιδας νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-1 για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Σε τροχιά play-offs οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι «ανέβηκαν» στην 6η θέση με 30 βαθμούς. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ύστερα από τη νίκη της Κηφισιάς επί του ΟΦΗ στην Κρήτη βρίσκεται

στον… πάτο της βαθμολογίας με μόλις 12 βαθμούς.

Οι επιλογές των προπονητών

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε 4-4-2 για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αθανασίου κάτω από τα γκολποστ. Τετράδα στην άμυνα με τον Σόρια στα δεξία και τον Κιάκο στα αριστερά. Δίδυμο στα στοπερ με Παντελάκη και Εραμούσπε. Τετράδα και στη μεσάια γραμμή με τους Οσέι – Τούτου, Τζίνο, Καραχάλιος και Ροσέρο από τα δεξιά προς στα αριστερά. Στη γραμμή κρούσης οι Παμλίδης και Κόντε.

Η Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου με σύστημα 4-2-3-1, κάτω από τα δοκάρια ο Κοσέλεφ. Δεξί μπακ ο Σιμόν, αριστερό ο Αμαράλ και στο κέντρο οι Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος. Αμυντικά χαφ οι Στάνκο και Νούνιες. Στα «φτερά» δεξιά ο Τσιλούλης και αριστέρα ο Μαρτίνεθ. Στην κορυφή ο Καρλίτος και πίσω σε ρόλο 10αριού ο Σλίβκα.

«Μοιραίος» αλλά…. ωραίος ο Καρλίτος, κράτησε τον ΠΑΣ ο Πέδρο Κόντε

Ανώτερη η Λαμία στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα της Φθιώτιδας μόλις στο 8ο λεπτό ο Καρλίτος έκανε τη σέντρα από τα δεξία της περιοχής, ο Τσιλούλης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 12′ η Λαμία κέρδισε πέναλτι μέσω VAR ύστερα από ανατροπή του Μαρτίνεθ από τον Καραχάλιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καρλίτος αλλά ο Αθανασίου έπεσε σωστά και νίκησε τον Ισπανό φορ από την «άσπρη βούλα».

Οκτώ λεπτά αργότερα ο «μοιραίος» Καρλίτος έδωσε προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους μετά την ωραία σέντρα του Αμαράλ για το 1-0. Στο 22′ οι ρόλοι των δύο ποδοσφαιριστών αντιστράφηκαν, ο Καρλίτος έκανε την κάθετη και ο Αμαράλ διπλασίασε τα τέρματα της Λαμίας με υπέροχο δεξί σουτ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δημιούργησε την πρώτη φάση στο 38′, ο Σόρια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πέδρο Κόντε μέσα από την περιοχή με κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο 41ο λεπτό ο Κοσέλεφ απέκρουσε αρχικά το σουτ του Σόρια με σπουδαία επέμβαση, όμως οι αμυντικοί της Λαμίας έχασαν τα μαρκαρίσματα και τον Πέδρο Κόντε με τον Ισπανό σε κενή εστία να διαμορφώνει το 1-2 του ημιχρόνου.

«Καθάρισε» το «τρίποντο» ο Τσιλούλης

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, αλλά η Λαμία «διέλυσε» τις ελπίδες των γηπεδούχων. Στο 59′ ο Καρλίτος έβγαλε σε τετ α τετ τον Μαρτίνεθ, αλλά ο Αθανασίου ανέτρεψε τον ποδοσφαιριστή της Φθιώτιδας και ο Φωτιάς έδειξε βούλα. Ο Ισπανός φορ εκτέλεσε από τα έντεκα μέτρα, αλλά ο νεαρός κίπερ του ΠΑΣ τον κέρδισε για δεύτερη φορά.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)

Τρία λεπτά αργότερα ο Αθανασίου έκανε κακή έξοδο και ο Τσιλούλης σε κενή εστία, έγραψε το 3-1. Στο 82′ ο Τσιλούλης πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ στο παιχνίδι. Ο Τόσιτς βρήκε με ωραία κάθετη τον 28χρονο Έλληνα και εκείνος νίκησε τον Αθανασίου για ακόμη μία φορά, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (4-1).

Η ταυτότητα του ματς:

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία, 21η αγωνιστική Stoiximan Super League.

Γήπεδο: Ζωσιμάδες.
Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς.
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, Θανάσης Δέλλιος.
4ος: Σταύρος Τσιμεντερίδης.
VAR: Χρήστος Βεργέτης
AVAR: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος.

Κίτρινες: 12′ Καραχάλιος, 32′ Παντελάκης – 27′ Στάνκο, 59′ Αθανασίου – 45′ Σλίβκα, 51΄ Καρλίτος

Κόκκινες: –

Γκολ: 20′ Καρλίτος, 22′ Αμαράλ, 62′, 81′ Τσιλούλης – 41′ Πέδρο Κόντε

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλη Γρηγορίου, 4-4-2): Αθανασίου, Σόρια (46′ Λεοψ), Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος (66′ Ριέντσρα), Τζίνο, Ζόρντι, Παμλίδης (82′ Τζίμας), Ροσέρο (66′ Ντεμίρ), Πέδρο Κόντε (82′ Μπάλαν).

Στον πάγκο έμειναν οι: Σούλης, Μπακαδήμας, Λιάσος, Τσαούσης.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος, 4-2-3-1): Κοσέλεφ, Αμαράλ (82′ Κορνέζος), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (82′ Τσούκαλος), Καρλίτος (63′ Τόσιτς) και Σλίβκα (76′ Σίντκλεϊ).

Στον πάγκοι έμειναν οι: Χατζηεμμανουήλ, Τόσιο, Γιαννούτσος, Τερεζίου, Βασιλαντωνόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα