Παρί-Μπαρτσελόνα 2-3: Remontada στο τετράγωνο!

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε με μια σχετική ορμή στον αγωνιστικό χώρο του «Παρκ ντε Πρενς», χωρίς πάντως να φανεί απειλητική, απλώς είχε την κατοχή της μπάλας.

Οι Καταλανοί είδαν τον Ντοναρούμα να προλαβαίνει στον Ραφίνια στο 6’ και τον Νούνο Μέντες να σώζει πάνω στη γραμμή ύστερα από κεφαλιά του Λεβαντόφσκι στο 20’.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας προσπαθούσαν με ατομικές ενέργειες να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ήταν σοβαροί κι

αξιόπιστοι, με τους Εμπαπέ/Ντεμπελέ να μην συνδράμουν.

Τελικώς το γκολ ήρθε στο 37’ με τον σπουδαίο Λεβαντόφσκι να μοιράζει στον Γιαμάλ, εκείνος με το εξωτερικό δεν μπόρεσε να βρει τον Πολωνό, αλλά ο Ραφίνια με το πρώτο γκολ του στο Champions League «πάγωσε» το Παρίσι, στέλνοντας την ομάδα του Τσάβι με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Ο Λουίς Ενρίκε απογοητευμένος από την αναιμική επιθετικά παρουσία της ομάδας του, αντικατέστησε τον νωθρό Ασένσιο με τον Μπαρκολά και μέχρι το 51’ είδε την Παρί να φτάνει στην ανατροπή με τον Ντεμπελέ (άλλοτε παίκτη της Μπάρτσα) να ισοφαρίζει στο 48’ και να παίρνει προβάδισμα με τον εξαιρετικό Βιτίνια!

Ο Τσάβι δεν έμεινε πίσω στην σκακιέρα ρίχνοντας στην μάχη τους Ζοάο Φέλιξ και Πέδρι, με τον Ισπανό διεθνή να χρειάζεται μόλις 51 δεύτερα για να βγάλει μια σπουδαία ασίστ στο 62’ για το 2-2 από τον Ραφίνια στο καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα των Καταλανών.

Και το coaching του Τσάβι δικαιώθηκε εκ νέου αυτή τη φορά με τον Κρίστενσεν που σημείωσε το 2-3 στο 77’ ενώ είχε πάρει θέση στον αγωνιστικό χώρο δύο λεπτά νωρίτερα!

Οι Καταλανοί άντεξαν μέχρι τέλους και πήραν προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης (16/4)

Στα αξιοσημείωτα η ιστορική βραδιά του Μαρκίνιος, που έφτασε τις 436 συμμετοχές με την Παρί Σεν Ζερμέν (είναι στο Παρίσι από το 2013) κι έγινε recordman αγώνων με τον γαλλικό σύλλογο.

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Μαρκίνιος, Ερναντέζ, Μπεράλντο, Μέντες, Λι (61’ Ζαΐρ-Εμερί) Βιτίνια, Ρουίθ (85’ Ράμος), Ντεμπελέ, Ασένσιο (46’ Μπαρκολά), Εμπαπέ

Προπονητής: Λουίς Ενρίκε

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο, Ντε Γιονγκ (75’ Κρίστενσεν), Γκιουντογκάν (85’ Φερμίν), Σέρχι Ρομπέρτο (61’ Πέδρι), Γιαμάλ (61’ Ζοάο Φέλιξ), Λεβαντόφσκι, Ραφίνια (75’ Τόρες)

Προπονητής: Τσάβι

Keywords
Τυχαία Θέματα