ΠΑΟΚ: Ο “αυτοκράτορας” του γυναικείου ποδοσφαίρου

“Ο ΠΑΟΚ είναι μια αυτοκρατορία από μόνος του” θα ταίριαζε – σε παράφραση των λεγόμενων του Ναπολέοντα – στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Δικέφαλου. Γιατί πολύ απλά, ο ΠΑΟΚ είναι ασυναγώνιστος και ο σχεδόν… μόνιμος πρωταθλητής στην Α Κατηγορία, δημιουργώντας τη δική του ποδοσφαιρική “αυτοκρατορία”.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα γυναικών του Π.Α.Ο.Κ. ιδρύθηκε το 2001 μετά από την ενσωμάτωση της Ολυμπιάδας Θεσσαλονίκης

και την πρώτη χρονιά της ύπαρξης της κατέκτησε το νταμπλ!

Το 2002 ήταν που ο Δικέφαλος έδειξε τα κοφτερά του ράμφη και από το 2006 είναι η ομάδα που κυριαρχεί στο ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο με 17 κατακτήσεις πρωταθλημάτων! Τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Περισσότερα από όσα έχουν οι εννέα ομάδες που έχουν κατακτήσει τον τίτλο στη χώρα μας!

Ο ΠΑΟΚ κατακτά πρωτάθλημα με ότι ρόστερ και αν παρατάξει, με όποιον προπονητή και αν έχει. Είναι ο κυρίαρχος και δεν έχει αφήσει καμία ομάδα να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του.

Ενδεχομένως η κατάσταση να διαφοροποιηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια με τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης να… απειλούν. Όμως ο ΠΑΟΚ ξέρει το δρόμο της επιτυχίας.

Ο προπονητής

Για δεύτερη σεζόν, ο 33χρονος Δραμινός Λευτέρης Κανάτας καθοδήγησε τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ και την οδήγησε εκ νέου στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το αστέρι

Αν ο ΠΑΟΚ είναι ο “αυτοκράτορας” του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, τότε η Θωμαή Βαρδαλή είναι η… αυτοκράτειρα.

Το “δέκα το καλό” του ΠΑΟΚ και αρχηγός των “ασπρόμαυρων” είναι αξία… αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, ενώ φέτος αναδείχθηκε πρώτη Ελληνίδα σκόρερ και έχασε στο… νήμα τον τίτλο της κορυφαίας σκόρερ στην κατηγορία.

Rising Star

H 19χρονη Αγρινιώτισσα Βάσια Γιαννακά θεωρείται ως το σπουδαιότερο ταλέντο στο ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο. Ήδη κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ, ενώ στα περσινά βραβεία του ΠΣΑΠ αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη ποδοσφαιρίστρια!

Keywords
Τυχαία Θέματα