ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-0: Μάγκας ο Μαγκομέντ!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δυσκολεύτηκε αρκετά, ειδικά στο α’ μέρος, όμως ο Ρώσος μέσος έδωσε λύσεις με τρομερή κεφαλιά και ανάποδο ψαλίδι!

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε έτσι στις νίκες και παραμένει αήττητος στην Τούμπα, ο Ατρόμητος εξακολουθεί να είναι χωρίς νίκη, καθώς η ομάδα του υπηρεσιακού Γιώργου Κορακάκη, ξύπνησε μόνο μετά το δεύτερο γκολ.

Τα αρχικά πλάνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι

κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα με Σάστρε, Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Μπάμπα, οι Οζντόεφ και Μεϊτέ αμυντικά χαφ, οι Ντεσπόντοφ και Τάισον στα άκρα της επίθεσης, ο Μουργκ πίσω από τον Σαμάτα.

O Aτρόμητος ξεκίνησε με 3-5-2. Ο Τσιντώτας κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στόπερ με Τσακμάκη, Τζαβέλλα και Ιμερέκοφ. Ο Κεσχρίντα στο δεξί άκρο, ο Ντε Μποκ στο αριστερό, στο κέντρο οι Γκονθάλεθ, Κούντε και Καμαρά, στην επίθεση οι Βέργος και Βαλένσια.

Λύση από στατική φάση

Ο ΠΑΟΚ είχε την κυριαρχία στο πρώτο ημίχρονο, με ποσοστό κατοχής πάνω από 70%, αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την συμπαγή πεντάδα της άμυνας του Ατρόμητου.

Οι γηπεδούχοι, κέρδισαν πολλά κόρνερ και στο τελευταίο από αυτά, στο 44ο λεπτό, κατάφεραν να σκοράρουν, με τον Ντεσπόντοφ να εκτελεί από δεξιά και τον Οζντόεφ με κεφαλιά – δυναμίτη να νικά τον Τσιντώτα, για το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ.

Προηγουμένως, η ομάδα του Λουτσέσκου είχε απειλήσει ουσιαστικά μόνο με δύο μακρινά σουτ του Σάστρε (25′, 43′), τα οποία έβγαλε ο Τσιντώτας.

Ο Ατρόμητος, στις σποραδικές εξορμήσεις του στην αντίπαλη περιοχή, είχε μία κεφαλιά του Βέργου από φάουλ του Κούντε (13′) και ένα γυριστό του Βαλένσια μετά από πάσα του Βέργου (42′), αμφότερα άστοχα.

Έγραψε ιστορία ο Οζντόεφ!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το β’ όπως…τελείωσε το α’, δηλαδή με γκολ του Οζντόεφ!

Στο 56ο λεπτό, ο Ντεσπόντοφ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Τάισον σούταρε και ο Ντε Μποκ έδιωξε πάνω στη γραμμή, στην επαναφορά όμως ο Ρώσος μέσος με τρομερό ανάποδο ψαλίδι έκανε το 2-0, σκοράροντας δύο φορές στο ίδιο ματς για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Ο Ατρόμητος πάντως έβγαλε αντίδραση για πρώτη φορά στο ματς μετά το δεύτερο γκολ, χάνοντας τρεις ευκαιρίες.

Αρχικά ο πολύ καλός Ντε Μποκ, με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από αριστερά στην περιοχή, ενώ στο 58′ ο Γιουμπιτάνα (που μόλις είχε μπει στο ματς, με το σύστημα να αλλάζει σε 4-2-3-1), σούταρε από το ημικύκλιο, όμως ο Κοτάρσκι μπλόκαρε.

Στο 59′, ο Ντε Μποκ έκανε σέντρα από αριστερά, ο Νάσμπεργκ βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και παραλίγο να την στείλει στα δίχτυα του τερματοφύλακά του.

Ο ΠΑΟΚ, επανήλθε στις φάσεις στο 64ο λεπτό με καλό σουτ του Ντεσπόντοφ που πέρασε άουτ, όμως ο Ατρόμητος απάντησε με σουτ του Βαλένσια στην περιοχή που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Οζντόεφ είχε κάνει…χατ-τρικ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ το ίδιο έγινε στο τέλος και με γκολ – κεφαλιά του Τόμας.

Οι γηπεδούχοι, με την είσοδο των Κωνσταντέλια, Σβαμπ και Τόμας προσπάθησαν και για το τρίτο γκολ, όμως δεν τα κατάφεραν, με το 2-0 να διατηρείται μέχρι το τέλος.

ΠΑΟΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0

Stoiximan Super League 2023-24, 8η Αγωνιστική, Γήπεδο Τούμπας

Γκολ: 44′, 51′ Οζντόεφ
Κίτρινες: Μουργκ, Μπάμπα, Kετζιόρα – Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Καμαρά
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Πουλικίδης
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος, Στάικος
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε (83′ Βιεϊρίνια), Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Μπάμπα – Οζντόεφ (75′ Σβαμπ), Μεϊτέ – Ντεσπόντοφ (70′ Α. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (69′ Κωνσταντέλιας), Τάισον – Σαμάτα (76′ Tόμας).
Ατρόμητος (Κορακάκης): Τσιντώτας – Τσακμάκης (54′ Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Ιμερέκοφ -Κεσχρίντα, Γκονθάλεθ (70′ Έρλινγκμαρκ), Κούντε (70′ Κουέν), Καμαρά, Ντε Μποκ (76′ Αθανασίου) – Βέργος (76′ Αντζιέλσκι), Βαλένσια.

Keywords
Τυχαία Θέματα