Παναιτωλικός – Λαμία 1-2: Απόδραση εξάδας! (highlights)

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, εξαιρετικά αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια, συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία, καθώς ανέβηκε στην έκτη θέση, ξεπερνώντας τον Αστέρα Τρίπολης,με ματς περισσότερο.

Αυτή του Γιάννη Πετράκη, κατάφερε να ισοφαρίσει το γρήγορο πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων με τον Μαυρία, αλλά η ανατροπή σταμάτησε στα δοκάρια!

Πιο αποτελεσματική η Λαμία

Καλό το πρώτο ημίχρονο, με γρήγορο ρυθμό και την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω. Η Λαμία

ήταν πιο αποτελεσματική και πήρε το προβάδισμα, οι γηπεδούχοι ήταν άτυχοι με διπλό δοκάρι!

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε έχοντας την πρωτοβουλία, αλλά αυτή που άνοιξε το σκορ ήταν η Λαμία, στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ.

Ήταν το 11ο λεπτό, όταν ο Καρλίτος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μάλτσι βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή και με το κεφάλι έγραψε το 0-1, σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Στο 14′, παραλίγο να γίνει και το 0-2 με παρόμοιο τρόπο, ωστόσο ο Τσιλούλης αστόχησε με το κεφάλι, μετά τη σέντρα του Σιμόν.

Ο Παναιτωλικός, προσπάθησε να απαντήσει στο 16′, όταν ο Τορεχόν με ωραία μπαλιά, βρήκε τον Καρέλη, αυτός επιχείρησε εντυπωσιακά να νικήσει στην κίνηση τον Κοσέλεφ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Λαμία, συνέχισε να απειλεί με στατικές φάσεις και στο 23′ ο Καρλίτος εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Καρέλη, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μάλτσι δεν μπόρεσε από κοντά.

Ο Παναιτωλικός έφτασε από την πλευρά του κοντά στο 1-1 στο 29ο λεπτό, όταν ο Σενγκέλια εκτέλεσε ωραία φάουλ από πλάγια θέση, αλλά ο Κοσέλεφ έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 34′ όμως, η Λαμία έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καρλίτος ξέφυγε από τον Λιάβα, βγήκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο, ο οποίος τον σταμάτησε, αποκρούοντας με το πόδι.

Ο Παναιτωλικός, στάθηκε εξαιρετικά άτυχος στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, όταν ο Τορεχόν έκανε σέντρα από αριστερά, ο Χουάνπι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών και στη συνέχεια ο Καρέλης, βρήκε οριζόντιο δοκάρ με σουτ!

Το έκρινε ο Νούνιες!

Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β’ μέρους, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Καρέλης βρέθηκε στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να γυρίσει και να εκτελέσει. Η μπάλα όμως έφτασε τον Μαυρία, που «εκτέλεσε» τον Κοσέλεφ από κοντά και πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα από το 2015, όταν είχε σκοράρει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού!

Δέκα λεπτά αργότερα, παραλίγο να γίνει και το 2-1, όταν ο Σενγκέλια βρέθηκε στην περιοχή, αλλά σούταρε με το «κακό» του δεξί πόδι, πάνω από τα δοκάρια.

Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς φάσεις, όμως ο Παναιτωλικός αύξησε την πίεση στη συνέχεια και στο 77′ ο Φρ. Ντουάρτε είχε ένα μακρινό σουτ που πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Πετράκη είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν ο Τορεχόν έκανε σέντρα από αριστερά, ο νεοεισελθών Ζοάο Πέδρο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ο Μαυρίας στη συνέχεια αστόχησε από κοντά!

Και όπως συμβαίνει συνήθως με τις ομάδες που χάνουν τόσο μεγάλες ευκαιρίες, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε στο 82′, με τον Νούνιες να κάνει τρομερό σλάλομ και να σουτάρει, τον Καπίνο να μην μπορεί να αποκρούσει και τη Λαμία να παίρνει προβάδισμα, το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 1-2

Stoiximan Super League 2023/24 – 20ή Αγωνιστική – Γήπεδο Παναιτωλικού
Γκολ: 46′ Μαυρίας – 11′ Μάλτσι, 82′ Νούνιες
Διαιτητής: Τσιάρας
Βοηθοί: Κούλα, Σάββας
Κίτρινες: Μπ. Ντουάρτε, Στάγιτς – Αμαράλ, Τζανδάρης, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Παπαδόπουλος
Κόκκινες: –
Παναιτωλικός (Πετράκης): Καπίνο – Μαυρίας (90+1′ Μπακάκης), Λιάβας, Μπ. Ντουάρτε, Στάγιτς, Τορεχόν – Χουάνπι (65′ Φ. Ντουάρτε), Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης (76′ Ζ. Πέδρο) – Καρέλης, Σενγκέλια (65′ Ντίας, 90+1′ Μπουζούκης).
Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ – Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Αμαράλ – Μαρτίνεθ (73′ Σίντκλεϊ), Τζανδάρης, Νούνιες, Τσιλούλης (73′ Τόσιτς) – Μάλτσι (90′ Κορνέζος), Καρλίτος (80′ Τσούκαλος).

Keywords
Τυχαία Θέματα