Όταν έρχεται ο Μπαρτζώκας

Τρεις νίκες και μία ήττα είναι ο απολογισμός του Παναθηναϊκού Superfoods όταν υποδέχεται τον Γιώργο Μπαρτζώκα σε περιβάλλον Ευρωλίγκας.

Την προσεχή Τρίτη (14/11) ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα τεθεί για άλλη μια φορά αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό Superfoods. Η Χίμκι είναι η τρίτη διαφορετική ομάδα με την οποία ο 52χρονος Έλληνας προπονητής κοντράρεται με τους πράσινους στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Το novasports.gr
σας παρουσιάζει τις προηγούμενες απόπειρες του να φύγει νικητής από το Μαρούσι.

20 Φεβρουαρίου 2014

Φάση: Top 16

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 66-62
Ο Βασίλης Σπανούλης ζει μέρες… αιχμαλωσίας απέναντι στην αθλητική άμυνα του Παναθηναϊκού του Αργύρη Πεδουλάκη, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Στεφάν Λάσμε και Τζέιμς Γκιστ. Παρότι ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων μένει στους 6 πόντους με 2/12 σουτ και 0(!) ασίστ, η ομάδα του καταφέρνει να έχει σταθερό προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Ολυμπιακός προηγείται 61-59 δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με κάρφωμα του Ντάνστον, αλλά ο Παναθηναϊκός κλείνει το ματς με επιμέρους 7-3, με πρωταγωνιστή τον Διαμαντίδη.

20 Νοεμβρίου 2015

Παναθηναϊκός – Λοκομοτίβ Κουμπάν 71-77
Κανονική Περίοδος

Η πρώτη και ως τώρα μοναδική φορά που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφυγε νικητής από το Ο.Α.Κ.Α σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν ως προπονητής της «Λόκο» και του απολαυστικού Μάλκομ Ντιλέινι. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ (νυν παίκτης των Ατλάντα Χόουκς) ήταν άποντος ως την τρίτη περίοδο, αλλά με ένα απίθανο κρεσέντο 20 πόντων σε 4,5 (!) λεπτά οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Συνολικά, ο Ντιλέινι «έγραψε 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Για τους Ρώσους ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού, Κρις Σίνγκλετον, είχε 6 πόντους, ο Ράιαν Μπρόκχοφ 16 και ο Βίκτορ Κλαβέρ 13 πόντους και 7 ριμπάουντς. Για τον Παναθηναϊκό του Σάσα Τζόρτζεβιτς ο Φελντέιν είχε 14 πόντους, Γκιστ και Ραντούλιτσα από 11 και ο Καλάθης 10 μαζί με 5 ασίστ και 4 κλεψίματα.

17 Μαρτίου 2016

Παναθηναϊκός – Λοκομοτίβ Κουμπάν 84-79
Top 16
Ο Παναθηναϊκός παίρνει ρεβάνς από Μπαρτζώκα και Λοκομοτίβ την ίδια αγωνιστική περίοδο, αφού οι ομάδες βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο του Top 16. Με τον Έλιοτ Γουίλιαμς να σκορπά ενθουσιασμό στους φιλάθλους, ο Παναθηναϊκός είχε εκείνη την εποχή μομέντουμε και παραπάνω από έναν ηγέτη στο παρκέ. Ο νεοφερμένος Γουίλιαμς είχε 16 πόντους (10/10 βολές), αλλά πολυτιμότεροι ήταν οι Γκιστ (16π, 6ρ,3κλ), Διαμαντίδης (15π, 5ρ, 6ας), Καλάθης (12π, 9ας). Ο Ντιλέινι αντιμετωπίστηκε καλύτερα (11π, 4ας, 5λαθ) και μοναδική πραγματική απειλή ήταν ο Τζάνινγκ (16π με 4.8 τρίπ). Η Λοκομοτίβ έμελλε να φτάσει στο Final-4 του Βερολίνου εκείνη τη σεζόν, αποκλειόμενη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό.

24 Ιανουαρίου 2017-11-13

Παναθηναϊκός Superfoods – Μπαρσελόνα 71-65
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε φτάσει στην Βαρκελώνη έτοιμος για μεγάλα πράγματα, αλλά η πραγματικότητα αποδείχτηκε τελείως διαφορετική. Οι συνεχόμενοι σοβαροί τραυματισμοί (Κόπονεν, Ρίμπας, Κλαβέρ, Ναβάρο, κ.α) και το γερασμένο ρόστερ είχαν φέρει την Μπαρτσελόνα ήδη από τον Γενάρη εκτός στόχων, με την επίσκεψη στο Ο.Α.Κ.Α να μην έχει τη λάμψη του παρελθόντος. Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από αστοχία (Παναθηναϊκός 26/65 σουτ, Μπαρσελόνα 23/54) και κρίθηκε από τα 21 λάθη των φιλοξενούμενων, με τον Ράις να έχει μόνος του ένα παραπάνω από ολόκληρο τον Παναθηναϊκό του Πασκουάλ (7).
Keywords
Τυχαία Θέματα