Ολυμπιακός-Βίρτους Μπολόνια 74-69: Ανατροπή τετράδας!

Παρά τις απουσίες των Γουόκαπ, Λαρεντζάκη και Μιλουτίνοφ, ένας Ολυμπιακός από «ατσάλι» έκανε την εμφάνισή του στο δεύτερο μέρος και επικράτησε της Βίρτους Μπολόνια 74-69. Έτσι δεν πλήρωσε το κακό πρώτο του μέρος (πίσω με 46-37), «έπιασε» τους Ιταλούς στο 17-11 και τους προσπέρασε, μιας και κάλυψε τη διαφορά των δύο πόντων που είχε ηττηθεί στη γειτονική χώρα. Πλέον περιμένει τον Παναθηναϊκό την επόμενη εβδομάδα, στο ντέρμπι… τετράδας και πάνω!

Περισσότερα σε λίγο…

Λάθη και Κάνααν

Με πολλά λάθη

στα πρώτα λεπτά, πέντε στον αριθμό, άρχισε η αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα σε ένα εξ αυτών να δίνει εκ των στιγμιοτύπων της αναμέτρησης. Η ομάδα του δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, μένοντας πίσω στο σκορ με 12-6 στο πρώτο πεντάλεπτο. Πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ ο Κάνααν σκόραρε τετράποντο, ενώ ύστερα από αυτό ο Πίτερς έφερε το ματς στα ίσα, 12-12 (6’). Οι Πειραιώτες περιόρισαν τα σφάλματά τους, όμως αμυντικά δεν μπορούσαν να περιορίσουν τους αντιπάλους τους, που προηγήθηκαν 19-14 (8’). Με… μίνι αντεπίθεση και οδηγό τον Αμερικανό γκαρντ, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο πίσω στο σκορ με έναν πόντο, 22-21. Ο ίδιος είχε 9 εξ αυτών, όντας ο πρώτος σκόρερ το παιχνιδιού.

Διψήφιος Παπανικολάου, αλλά… συνέχεια στο κυνήγι!

Μία από τα ίδια στη δεύτερη περίοδο για τον Ολυμπιακό, που δεν μπορούσε να βρει ρυθμό επιθετικά με τον Κάνααν στον πάγκο να παίρνει ανάσες. Παράλληλα, η αμυντική του εικόνα εξακολουθούσε να είναι… νωθρή και έτσι, η Βίρτους Μπολόνια ξέφυγε στο +8, 32-24 (14’). Αυτή η παρουσία των παικτών του οδήγησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο να πάρει τάιμ άουτ. Από αυτό κέρδος ήταν ένα γρήγορο 4-0, το οποίο όμως ακολουθήθηκε από ένα 5-0 των Ιταλών για το μεγαλύτερό τους προβάδισμα σε εκείνο το σημείο, 37-28 (16’). Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με το ίδιο σερί και ο Λούκα Μπάνκι πήρε τάιμ άουτ για να κόψει το μομέντουμ των γηπεδούχων, που είχαν μειώσει σε 38-33. Η… απάντηση των παικτών του ήταν το 42-33 με 1:23 για το ημίχρονο, κάτι που έκανε τον Έλληνα προπονητή των Πειραιωτών να σταματήσει εκ νέου του ματς, για να επαναφέρει τους δικούς του!  Όμως οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά, 46-34, με 40’’ να απομένουν. Ο Παπανικολάου σκόραρε στα 20.5’’ και την έριξε ξανά στους εννιά, 46-37, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Άλλωστε με αυτό έφτασε τους 11 προσωπικούς και μαζί με τον Κάνααν είχαν περισσότερους από τους μισούς της ομάδας τους. Από την άλλη, 10 είχε ήδη ο Μπελινέλι, με τον Ολυμπιακό να κυνηγάει συνέχεια στο σκορ, μην έχοντας προηγηθεί…

Ανατροπή με άμυνα από «ατσάλι»!

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο ο Ολυμπιακός μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και με άμυνα που «δάγκωνε» έκανε την ανατροπή στο σκορ μέσα σε πέντε λεπτά. Με Παπανικολάου-Κάνααν να δίνουν συνέχεια στην εξαιρετική επιθετική τους εμφάνιση και τον Πίτερς να πετυχαίνει γκολ-φάουλ, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο πρώτο τους προβάδισμα, 48-46 (25’). Μάλιστα μέχρι και τις βολές του Χάκετ ένα λεπτό μετά, είχαν κρατήσει τη Βίρτους χωρίς πόντο στο τρίτο δεκάλεπτο! Ακόμη και έτσι, δεν της επέτρεπε να πετύχει καλάθι εντός παιδιάς, μιας και οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν τους το επέτρεπαν, ενώ και όταν ήταν μόνοι τους, αστοχούσαν. Με αυτή την εικόνα οι Πειραιώτες ξέφυγαν με επτά, 55-48 πριν το τέλος της περιόδου. Εν τέλει το πρώτο εντός παιδιάς για τους φιλοξενούμενους ήρθε 37.3’’ πριν το τέλος, για το γκολ-φάουλ του Σενγκέλια και το 55-51. Το κάρφωμα του Φαλ και η νέα άμυνά τους, οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στο 57-51 (30’), με επιμέρους 20-5 σε αυτό το σημείο…

Πήρε τη διαφορά με… άγχος!

Με την ψυχολογία στα ύψη από την ανατροπή του στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκε στο τελευταίο κομμάτι του ματς ο Ολυμπιακός. Ο Πετρούσεφ το έστειλε σε διψήφια τιμή 63-53, (33’), ενώ το ίδιο έκανε και ο Παπανικολάου, 65-55 (35’). Με αντεπίθεση διαρκείας η Βίρτους Μπολόνια επέστρεψε στο ματς, μειώνοντας σε 68-62 (38’). Ο Πετρούσεφ έκανε τα… μικρά πράγματα, ο Γκος σκόραρε για το 71-64, αλλά ο Παγιόλα μείωσε με τρίποντο σε 71-67, με 36’’ για το τέλος. Εν τέλει οι Πειραιώτες κέρδισαν 74-69με τρίποντο του Πίτερς και καλάθι και φάουλ από τον Λούντμπεργκ. Έτσι πήραν τη διαφορά, προσπερνώντας τους Ιταλούς στη βαθμολογία!

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 37-46, 57-51, 74-69

Η στατιστική της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα