Ολυμπιακός: Τι κερδίζει με Πετρούσεφ (video)

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ είναι ένας παίκτης που μόνο τυχαία δεν ασχολήθηκε ο Ολυμπιακός μαζί του. Στο στυλ και στη φιλοσοφία του Γιώργου Μπαρτζώκα πρόκειται για έναν παίκτη που ταιριάζει απόλυτα και μπορεί πολύ γρήγορα να αφομοιωθεί στο όλο σύστημα της ομάδας.

Αν θέλει κάποιος να το δει υπεραπλουστευμένα αρκεί να κάνει μια αγωνιστική παρομοίωση με τον Σάσα Βεζένκοφ. Προς αποφυγή παρεξήγησης, δεν είναι ο Σάσα

Βεζένκοφ, αλλά αν ανεβάσεις κατά μία θέση την παρουσία (από 3-4 σε 4-5) τότε μπορείς να καταλάβεις εύκολα ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται ο διεθνής Σέρβος.

Είναι 23 χρονών έχει μπόι 2.11 και πέρσι στην Ευρωλίγκα είχε σχεδόν 35% από το τρίποντο. Δεν είναι ψηλός ρακέτας, αν και δεν έχει αλλεργία να παλέψει και να διεκδικήσει νίκες στο ζωγραφιστό. Έχει επιλέξει όμως, να κατατάξει τον εαυτό του σε multi συνθήκες και παρά το νεαρό της ηλικίας του, αυτή του η επιλογή τον έφερε σε σημείο μέχρι και να αναζητήσει την τύχη του στο ΝΒΑ.

Σε σχέση με τον Βεζένκοφ που αναφέραμε λίγο πριν δεν έχει το σουτ μέσης απόστασης, καθώς επίσης και την ασταμάτητη κίνηση του Ελληνοβούλγαρου χωρίς την μπάλα. Με ποσοστό όμως στα δίποντα κοντά στο 60% αντιλαμβάνεται κανείς πως κοντά στο καλάθι έχει επαφή και μπορεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας να δώσει λύσεις.

Σύγχρονος ψηλός…

Ο Πετρούσεφ επιθετικά έχει το πακέτο ενός σύγχρονου ψηλού. Απειλεί από το τρίποντο, άρα απασχολεί ψηλό της αντίπαλης άμυνας μακριά από τη ρακέτα, την ίδια στιγμή που η ομάδα μπορεί να τον… ταϊσει χαμηλό, ή με μία ντρίμπλα (όχι παραπάνω) να δημιουργήσει ο ίδιος για τον εαυτό του συνθήκη στην αντίπαλη ρακέτα. Τελειώνει τις φάσεις πολύ ψηλά, πέρσι είχε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά καρφώματα του Ερυθρού Αστέρα, ενώ για να είναι απόλυτα συγχρονισμένος με τον υπόλοιπο Ολυμπιακό πρέπει να βελτιώσει την πάσα του, ειδικά από δυνατή σε αδύνατη πλευρά.

Αμυντικά θέλει λίγο δουλειά στο ένας – ένας, τακτικά όμως στο να ακολουθήσει το πλάνο έχει δείξει πολύ καλά δείγματα και με τον Αστέρα, αλλά και με την Εθνική ομάδα της Σερβίας. Παρόλα αυτά σαν rim protector με το ύψος και την αθλητικότητά του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Στον Ολυμπιακό μπορεί να ακουμπήσει και στις δύο θέσεις των ψηλών. Πίσω από τον Πίτερς στο “4”, αλλά και μαζί με τους Φαλ και Μιλουτίνοφ, όταν ο Ολυμπιακός χρειάζεται πιο ελαφρύ ψηλό να αλλάζει σε περισσότερα σκριν με τους κοντούς.

Στα πικ της μπάλας μπορεί να ακολουθήσει και τους δύο δρόμους του σκρίνερ. Είτε δηλαδή να βυθιστεί με roll και να τελειώσει φάσεις κοντά (ειδικά σε κίνηση έχει πολύ alley hoop στο παλμαρέ του), είτε να κάνει pop out να μείνει στην περίμετρο και να τιμωρήσει αμυντική παθητικότητα με το μακρινό του σουτ.

Εν κατακλείδι η παρουσία του Πετρούσεφ στον Ολυμπιακό θα ανεβάσει level ποιοτικά την ομάδα του Πειραιά και θα τις δώσει όχι απλά λύση στο 4-5, αλλά υψηλού επιπέδου απειλή, ειδικά όταν μιλάμε για την επίθεση. 

Keywords
Τυχαία Θέματα