Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνεθ ξέρει ακριβώς τον δρόμο για το “διπλό”

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται απ’ το απόγευμα της Τετάρτης (04/10) στη Σερβία για το ιδιαιτέρως σημαντικό ματς της δεύτερης αγωνιστικής του UEFA Europa League απέναντι στηνΜπάτσκα Τόπολα (19.45, MC LIVE Novasports.gr). Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν τη νίκη, όχι μόνο για

ψυχολογικούς λόγους, αλλά κυρίως για βαθμολογικούς, καθώς μετά την ήττα απ’ τη Φράιμπουργκ την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης, ένα δεύτερο ανεπιτυχές αποτέλεσμα θα τους αφήσει αρκετά πίσω, εν όψει και των αναμετρήσεων με τη Γουέστ Χαμ, η οποία αποτελεί και το φαβορί του ομίλου. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ φρόντισε να φέρει την ομάδα του ως το συγκεκριμένο ματς χωρίς πνευματικές ή βαθμολογικές αναταράξεις, ενώ με μαεστρία έδωσε ανάσες στους παίκτες που θεωρεί κομβικούς για τη νίκη.

Ο Μαρτίνεθ έκανε ξεκάθαρο το πλάνο του. (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)Εμμονή με το πλάνο, μηδενική έπαρση!

Στην ομιλία του προς τους παίκτες του Ολυμπιακού υπογράμμισε τη σημασία της προσκόλλησης στο πλάνο που έχει υποδείξει, αλλά και στην απόλυτη συγκέντρωση απ’ το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Κάθε άλλη συμπεριφορά δεν θα είναι αποδεκτή απ’ τον Μαρτίνεθ, ο οποίος θεωρεί το συγκεκριμένο ματς ένα πρώτο καθοριστικό ορόσημο της δουλειάς του στους Πειραιώτες. Προσωπικό στοίχημα για τον Ισπανό είναι η διατήρηση της αγωνιστικής εικόνας και φιλοσοφίας, είτε ο Ολυμπιακός αγωνίζεται σε εντός ή εκτός έδρας ματς, είτε αντιμετωπίζει ομάδες υψηλής ή χαμηλής δυναμικότητας.

Σημαντικός ο ρόλος του Φορτούνη και σ’ αυτό το ματς. (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)Οι τελικές επιλογές Μαρτίνεθ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει βάλει σε τάξη τις επιλογές σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα για το ματς με τους Σέρβους. Ο Πασχαλάκης θα βρίσκεται κάτω απ’ τα γκολποστ, ο Ορτέγκα στα αριστερά και ο Ροντινέι στα δεξιά της άμυνας, ενώ στο κέντρο αυτής οι Ντόη και Ρέτσος. Ο Έσε επέστρεψε στην αποστολή και θα πάρει θέση δίπλα στον Καμαρά, ο οποίος αναμένεται να κάνει το 12/12 στα φετινά ματς του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις. Μεσοεπιθετικά ο Φορτούνης θα σταθεί δίπλα στον Μασούρα και τον Ποντένσε, ενώ οι Μπιέλ και Σολμπάκεν (ο Δανός είναι μια σκέψη του Μαρτίνεθ για την αντιμετώπιση των ψηλών κορμιών της Μπάτσκα στις στατικές φάσεις σε άμυνα και επίθεση) φαίνεται πως θα παραμείνουν ως οι πρώτες διαθέσιμες επιλογές του Μαρτίνεθ για τη μεσαία γραμμή. Στην κορυφή θα βρεθεί ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Ο Έσε επιστρέφει στην ενδεκάδα. (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)Ο προπονητής γνωρίζει τον τρόπο

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλει να ζήσει μέρες… Γρανάδας στον Ολυμπιακό, καθώς τη σεζόν 2020-2021 είχε πραγματοποιήσει εκπληκτική εκτός έδρας πορεία στη φάση των ομίλων του Europa League. Συγκεκριμένα στα τρία ματς της φάσης των ομίλων, η Γρανάδα μέτρησε νίκες στις έδρες των Αϊντχόφεν και Ομόνοιας και μία ισοπαλία στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στην προκριματική φάση ο Μαρτίνεθ οδήγησε τη Γρανάδα σε ακόμα δύο εκτός έδρας νίκες με Τεούτα και Μόλντε. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Ισπανός κόουτς διαθέτει τους πνευματικούς κώδικες για να οδηγήσει το σύνολο του σε ένα εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα, αρκεί εκείνο να τον ακολουθήσει!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Μαρτίνεθ, “διπλό”,olybiakos, martineth, “diplo”