Ολυμπιακός: Ένα πρόβλημα που μπορεί να… ωφελήσει

Το πρώτο του παιχνίδι θα το παίξει στη Βαρκελώνη χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος παραμονή του ταξιδιού κόλλησε βαριά ίωση και αναγκάστηκε να μείνει στην Αθήνα. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα αμφίβολη η συμμετοχή του ακόμα και στο δεύτερο παιχνίδι, αφού ο τύπος ίωσης που τον ταλαιπωρεί θέλει αρκετές μέρες για να αντιμετωπιστεί.

Αυτή η απουσία δημιουργεί διαφορετικές συνθήκες, τις οποίες έχει ετοιμάσει και λίγο έχει προλάβει

να δοκιμάσει σε προπόνηση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί για αρκετή ώρα με τρεις κοντούς (Γουόκαπ, Κάναν, Γκος ή Λαρεντζάκη), είτε με πιο βαρύ σχήμα και με μία απόπειρα να βάλει τον Πίτερς στο τρία. Με τον Πετρούσεφ δηλαδή στο «4» και ένα από τα πεντάρια του.

Η συνθήκη με τους τρεις κοντούς είναι πολύ πιθανό να ματσάρει ιδανικά απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα που δεν ποστάρει παίκτες της περιφέρειας της και ο Γκριμάου είναι ένας προπονητής που δεν έχει δείξει να αλλάζει και να προσαρμόζεται ανάλογα με το παιχνίδι και τον αντίπαλο που έχει απέναντί του. Υπό αυτό το πρίσμα αν ο Ολυμπιακός, δεν έχει φθορά με το κοντό σχήμα στην άμυνα, στην επίθεση μόνο οφέλη μπορεί να βρει.

Οι Ισπανοί έχουν ένα σύνολο που αποτελείται από αρκετούς καλούς και κυρίως έμπειρους παίκτες. Δεν έχει φτάσει τυχαία εδώ που έχει φτάσει, ενώ το ότι ήταν στην πρώτη τετράδα της κανονικής διάρκειας αν μη τι άλλο λέει πολλά.

Το μοναδικό θέμα που θα μπορούσε να διακρίνει κάποιος ως ελάττωμα αυτής της ομάδας είναι πως εκτός του Νικόλα Λαπροβίτολα κανείς άλλος δεν μπορεί να μπει στο ρόλο του leader που στο μπάσκετ είναι απαραίτητος. Οι υπόλοιποι παίκτες της περιφερειακής γραμμής αν και ιδιαιτέρως ποιοτικοί δεν έχουν το πλήρες πακέτο. Άλλος μπορεί να δημιουργεί, άλλος να διεισδύει κανένας όμως εκτός του Αργεντινού δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά αλλά και να εκτελεί με συνέπεια από μακριά.

Είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική ομάδα ο Λαπροβίτολα στα μεταξύ τους παιχνίδια να μείνει εκτός ρυθμού.

Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι και από την έκβαση του θα φανεί ξεκάθαρα πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι οι δύο ομάδες από τη διεκδίκηση της τετράδας. Η Μπαρτσελόνα αν μπορούσε να διαλέξει σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε απέναντι της τον Ολυμπιακό, παρόλο που στη σεζόν τον έχει 2-0. Η ελληνική ομάδα έχει αποδείξει πως είναι μία κλασική ομάδα των σημαντικών αγώνων εκείνων που κρίνουν προκρίσεις κι έχουν πίεση. Με εξαίρεση φυσικά τους δύο τελευταίους τελικούς που έχασε ισάριθμους τίτλους με καλάθια στην εκπνοή.

Keywords
Τυχαία Θέματα