Οι ...Γιούσηδες αυτής της χώρας

Πιο ιδανικό ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να περιμένει ο νεαρός Χρήστος Γιούσης. Γενικά δηλαδή ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής στην ηλικία του (γεννημένος το 1999 παρακαλώ) είναι απολύτως λογικό να ονειρεύεται παρόμοιες στιγμές. Όσοι πάντως είχαμε την τύχη να βρεθούμε το προηγούμενο καλοκαίρι στο Κίελτσε της Πολωνίας, μόνο αδιάφορα δεν είδαμε την περίπτωσή του. "Θρασύς" μέσα στο γήπεδο, ταπεινός, με όρεξη για δουλειά και ταλαντούχος. Θα μου πείτε,
ταλαντούχοι υπάρχουν πολλοί, το θέμα είναι πόσο προσπαθείς να βελτιώσεις το ταλέντο που σου έχει δώσει ο Θεός για να κάνεις το βήμα παραπάνω και να ξεχωρίσεις.

Η αλήθεια είναι ότι στην ΑΕΚ υπάρχουν αρκετοί ...Γιούσηδες. Δηλαδή νεαροί ποδοσφαιριστές με πλούσιο ταλέντο και όρεξη για δουλειά υπό τις οδηγίες τόσο του Μανόλο Χιμένεθ όσο και των προπονητών στα τμήματα υποδομής. Ο Ανδρέας Βλαχομήτρος και ο Γιώργος Γιαννούτσος αποτελούν δύο παραδείγματα, ικανά να αποδείξουν τα παραπάνω. Σίγουρα ο Χρήστος Γιούσης είναι αυτός που κατάφερε να ξεχωρίσει στη νίκη της Ένωσης επί της Καλλιθέας για τον θεσμό του κυπέλλου και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Επιτέλους όμως ως ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να ρίξουμε το βλέμμα μας σ' αυτά τα παιδιά που αξίζουν την ευκαιρία, αλλά ελάχιστες φορές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Ο Μανόλο Χιμένεθ πίστεψε από το καλοκαίρι στις ικανότητες των νεαρών ποδοσφαιριστών του και δούλεψε πολύ μαζί τους. Ναι μεν δεν είναι εύκολο για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να εμπιστευθεί νέους παίκτες, αλλά αν μη τι άλλο, ακόμα και οι συμμετοχές σε ματς κυπέλλου, ή σε φιλικές αναμετρήσεις είναι ικανές να δημιουργήσουν νέους ποδοσφαιρικούς "ήρωες". Γι' αυτούς που όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο είμαστε περήφανοι όταν τους βλέπουμε να αγωνίζονται.

Υ.Γ 1: Στην Καλλιθέα πάντως δεν ήταν μόνο ο Γιούσης αυτός που ξεχώρισε. Εξαιρετική παρουσία είχε τόσο ο Βλαχομήτρος όσο και ο Γιαννούτσος, ενώ ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στον Γιώργο Γιακουμάκη. Ο τελευταίος ναι μεν δε σκόραρε, αλλά από τα πόδια του περνούσε η μπάλα σχεδόν σε όλες τις επιθετικές ενέργειες της ΑΕΚ κι αυτό είναι ένα στοιχείο που (εκτός απ' το γκολ) κάνει έναν επιθετικό να ξεχωρίσει.

Υ.Γ 2: Αδικία για τον κόσμο της ΑΕΚ η απαγόρευση ακόμα και μεμονομένης μετακίνησης για τον αγώνα στη Λιβαδειά. Δεν είναι δυνατόν να παίρνονται αποφάσεις με δύο μέτρα και δυο σταθμά. Από τη στιγμή που επιτρέπεται σε άλλες ομάδες να κάνουν οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, είναι επιβεβλημένο να ισχύει για όλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα