Τα ...γενέθλια του Μαρίνου

Ένα χρόνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού συμπλήρωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ήταν ένα κρύο απόγευμα της 1ης Δεκέμβρη του 2016, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος καλούσε στο γραφείο του τον νυν τεχνικό του Τριφυλλιού και έδινε τα χέρια με τον Εβρίτη προπονητή. Χαμογελαστοί και οι δύο στις καθιερωμένες φωτογραφίες μετά την υπογραφή του συμβόλαιου. Τώρα ο ένας απουσιάζει από το ...κάδρο και ο άλλος παραμένει με ένα “παγωμένο” χαμόγελο.

Πενηντα δύο εβδομάδες στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.
Τριακόσιες εξηνταπέντε δύσκολες ημέρες, με λίγες χαρές, αρκετές λύπες και μπόλικες στιγμές προβληματισμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ουζουνίδης παρέλαβε “καμμένη γη” από τον Στραματσόνι, πέρασε δύο δύσκολους μήνες στο ξεκίνημα του, ωστόσο στη συνέχεια φάνηκε η δουλειά του. Οι Πράσινοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο σε αρκετά παιχνίδια, έφτασαν μια ανάσα από τον τελικό του Κυπέλλου και λίγο έλειψε να κάνουν μια μεγάλη ανατροπή στα πλέι οφ. Δεν ήταν όμως στο χέρι τους για να το πετύχουν.

Φέτος η αγωνιστική εικόνα των Πράσινων είναι εντελώς διαφορετική. Ωστόσο διαφορετικές είναι οι καταστάσεις, το ρόστερ και οι συνθήκες στο “στρατόπεδο” του Παναθηναϊκού.

Σε σύνολο 54 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, ο Ουζουνίδης πέτυχε 29 νίκες και ηττήθηκε 12 φορές ως προπονητής του Παναθηναϊκού, ενώ 13 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Το ποσοστό επιτυχίας του είναι στο 53,7%, όμως οι αριθμοί δεν παίζουν ...μπάλα.

Τα αγωνιστικά “παράσημα” του Ουζουνίδη είναι οι σημαντικές νίκες στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τα σπουδαία περσινά εκτός έδρας αποτελέσματα απέναντι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στο μεταγραφικό κομμάτι, είχε ενεργό ρόλο και πήρε τις αποφάσεις για τις κινήσεις που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιωθεί, παρά για ελάχιστες περιπτώσεις.

Όμως τα credits του προπονητή του Παναθηναϊκού είναι για τη συνολική του παρουσία στο Τριφύλλι. Γιατί πέρα από τεχνικός, ο Ουζουνίδης έγινε – κατ΄ανάγκη - football manager, γενικός αρχηγός και... ψυχολόγος. Έγινε ο άνθρωπος που κατάφερε να κρατήσει ενωμένη την ομάδα του στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού. Το πρόσωπο – εγγύηση για τον κόσμο του Τριφυλλιού. Δεν επέλεξε αυτόν το δύσβατο δρόμο. Όμως δεν έκανε πίσω και οι συνθήκες – και ο ισχυρός του χαρακτήρας - έκαναν τον Ουζουνίδη κάτι περισσότερο από έναν απλό προπονητή.
Keywords
Τυχαία Θέματα