ΟΑΚΑ: «Πηγή έμπνευσης» και για το τρίαθλο

Πηγή έμπνευσης για το άθλημα του τριάθλου αποτέλεσε το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης».

Το αθλητικό συγκρότημα διαθέτει εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν και τα τρία αθλήματα του ολυμπιακού σπορ και διοργανώθηκε σε αυτό μία εκδήλωση στην οποία έδωσε το «παρών» όλη η οικογένεια του τριάθλου. Αφορμή γι’ αυτήν την αθλητική

γιορτή αποτέλεσε μία επετειακή στολή που εμπνεύστηκε η ανερχόμενη ελληνική αθλητική εταιρεία «Blackmile» με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών προσφοράς του ΟΑΚΑ στον αθλητισμό και τον πολιτισμό της χώρας. Η εταιρεία κατασκεύασε συλλεκτικές στολές, οι οποίες προσφέρθηκαν σε εκπροσώπους αθλητικών αρχών της χώρας.


Στη γιορτή για το τρίαθλο τιμήθηκαν άνθρωποι που έχουν προσφέρει στο άθλημα, είτε εντός, είτε εκτός αγωνιστικών χώρων. Συλλεκτικά αντίτυπα της στολής, η οποία φέρει το νέο λογότυπο του Οργανισμού, προσφέρθηκαν στο Υπουργείο Αθλητισμού, την Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδας και το ΟΑΚΑ. «Το τρίαθλο εμπεριέχει όλα τα χαρακτηριστικά του αθλητισμού. Έχει μέσα το κομμάτι της υγείας, των αξιών, της οικονομίας και της χώρας. Πρόκειται για άθλημα πολύ απαιτητικό αθλητικά και με μεγάλο δυναμικό αξιοποίησης για τη χώρα στον τομέα του αθλητικού τουρισμού, λόγω της μορφολογίας και του κλίματος. Αυτά αντανακλώνται και στις πολύ πετυχημένες διοργανώσεις που διεξάγονται. Τα τελευταία 2-3 χρόνια το άθλημα γνωρίζει και μεγάλη ανάπτυξη από πλευράς της Ομοσπονδίας», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.


Η εκδήλωση «OAKA for Triathlon» ήταν αφιερωμένη στο άθλημα αλλά και στην κοινότητά του που το αγαπάει και το εξελίσσει. Κατά τη διάρκειά της, ο πρόεδρος της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Χρήστος Γείτονας αναφέρθηκε στις δράσεις της Ομοσπονδίας αλλά και στον βασικό στόχο της που δεν είναι άλλος από την προώθηση και την ανάπτυξη του αθλήματος. Μίλησε για τους παιδικούς αγώνες ανάπτυξης που διοργανώθηκαν τη φετινή χρονιά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο με τη συνεργασία της Phoenix Kids Triathlon με τη συμμετοχή 470 παιδιών από 5 έως 14 ετών και ανακοίνωσε τη διοργάνωση Πανελλήνιου σχολικού τριάθλου την άνοιξη του 2024, ενώ ενισχύεται το μήνυμα του σχολικού αθλητισμού με προγραμματισμένες ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Η παρουσίαση της στολής πραγματοποιήθηκε μέσα από ένα εντυπωσιακό video με πρωταγωνιστές τους τριαθλητές – τριαθλήτριες Άλεξ Αργύρη, Μάνια Μπίκωφ, Γρηγόρη Σουβατζόγλου και τον Παραολυμπιονίκη Γεράσιμο Λιγνό. Κατά τη διάρκεια της γιορτής «OAKA for Triathlon» βραβεύτηκαν οι διοργανωτές αγώνων τριάθλου, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους προσκεκλημένους τα όνειρά τους για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα