Ο θάνατος του Gandalf σημάδεψε την απόφαση των πολλών θανάτων στο Game of Thrones

"O Tolkien έσπασε αυτόν τον κανόνα και θα τον αγαπώ για πάντα γι' αυτό."

O δημιουργός του "A Song of Ice and Fire" (Game of Thrones), George R.R. Martin, μοιράστηκε το πώς επηρεάστηκε από το "Lord of the Rings" του J.R.R.Tolkien, σε νέα του συνέντευξη στο PBS (μέσω BGR).

Το κανάλι συζήτησε με τον Martin κατά τη διάρκεια του The Great American Read - μια εκδήλωση που διάσημοι και συγγραφείς μοιράζονται τη γνώμη τους

σχετικά με το ποιο πιστεύουν πως είναι το πιο αγαπημένο βιβλίο στην Αμερική, κι ύστερα όλοι ψηφίζουν τα αγαπημένα τους.

Το GoT του Martin βρισκόταν σ' αυτήν τη λίστα, αλλά ο ίδιος θεωρεί πως η σειρά του Tolkien θα έπρεπε να έχει την τιμητική της έναντι των δικών του βιβλίων.

Σε κομμάτι της συνέντευξης, ο Martin μιλάει για την επιρροή των ιστοριών του Tolkien σε αυτόν, απ' όταν ήταν ακόμα νεαρός και δούλευε σε διάφορα project στο Νιου Τζέρσεϊ. Δεν είχε χρήματα για να ταξιδέψει στις διακοπές του το καλοκαίρι, οπότε εξηγεί πως ταξίδευε μέσω των βιβλίων.

"Τα βιβλία με ταξίδεψαν παντού" είπε ο Martin. "H σπουδαιότερη εφεύρεση του Tolkien ήταν οι χαρακτήρες που πάλευαν με την επιθυμία τους να αποκτήσουν το δαχτυλίδι και τι θα κάνουν με αυτό. Όλοι παλεύουν σ' αυτήν τη μάχη στην καρδιά τους. Οι θάνατοι μπορούν να λάβουν χώρα οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε στην ανθρώπινη ιστορία. Και μετά ο Gandalf πεθαίνει!" είπε ο Martin.

Εξηγεί ότι τη στιγμή που ο Gandalf πέθανε, η αγωνία αυξήθηκε στο έπακρο γιατί μετά από αυτό, οποιοσδήποτε μπορούσε να πεθάνει. "Είχε τεράστια επίδραση στην επιθυμία μου να σκοτώσω χαρακτήρες όποτε μου ερχόταν" είπε ο Martin."O Tolkien έσπασε αυτόν τον κανόνα και θα τον αγαπώ για πάντα γι' αυτό".

Ο Martin ολοκλήρωσε λέγοντας ότι όποιος δεν έχει διαβάσει τις ιστορίες του Tolkien, να τις διαβάσει και μετά να ψηφίσει για το Lord of the Rings, όχι το δικό του βιβλίο.

Η τελευταία σεζόν του "Game of Thrones" θα κάνει πρεμιέρα στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Το "Lord of the Rings" από την άλλη, κάνει κι αυτό την επιστροφή του, με μια νέα σειρά στο Amazon που θα επικεντρώνεται στην ιστορία ενός νεαρού Aragorn.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN GreeceΠαρουσίαση: Timeless του Armand BaltazarΠαρουσίαση: Στον οίκο του σκουληκιού από τον George R.R.MartinΠαρουσίαση: Το Κάλεσμα του Κθούλου

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα