Ο κυνισμός του Αταμάν μπροστά στην πρόκληση της Ρεάλ

Όχι ακριβώς το πιο εύκολο πράγμα, να πηγαίνεις στο λημέρι της βασίλισσας με ένα σωρό ερωτηματικά μετά από 10 ημέρες στις οποίες οκτώ παίκτες και ο προπονητής ήταν στις εθνικές ομάδες. Ο κυνικός βέβαια μπορεί να το δει θετικά: καλύτερα έτσι στη Μαδρίτη, παρά στη Μπολόνια. Σε αυτό το σημείο της σεζόν, ο κυνισμός κερδίζει. Ο τραυματισμός του Κώστα Αντετοκούνμπο δυσκόλεψε και απλοποίησε περαιτέρω τα πράγματα. Πολύς Λεσόρ, ως συνήθως και για το υπόλοιπο ο Μήτογλου στο «5», να απειλεί το θεριό Ταβάρες από μακριά. Για Μπαλτσερόφσκι θα δούμε.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Έργκιν Αταμάν

ήταν απολύτως διαφωτιστικές για τον τρόπο που βλέπει το παιχνίδι. Ειλικρινής σε σημείο διαφάνειας ώρες-ώρες, ο Τούρκος είπε πως το μείζον δεν είναι το ζήτημα της ελλιπούς προετοιμασίας, αλλά το να βρεθούν οι παίκτες του σε καλή κατάσταση. Όπου παίκτες, σημειώστε Σλούκας, Ναν, Γκραντ, Γκριγκόνις, Λεσόρ, Μήτογλου – ο πυρήνας. Χωρίς το χαρτί-τζόκερ Βιλντόσα στην περιφέρεια, ο μοναδικός που μπορεί να αλλάξει το ρυθμό με την πίεση είναι ο Καλαϊτζάκης, ο οποίος θα έχει πολύ δουλειά απέναντι στον Μούσα.

EUROLEAGUE 2023-2024 / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΠΑΟ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟ: ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ)

Κατά τα άλλα ο Αταμάν δήλωσε πως για τον Παναθηναϊκό η νίκη στη Μαδρίτη δεν είναι υποχρέωση, πράγμα προφανές, αλλά κάπως ασύμβατο με τις φετινές δικές του εξαγγελίες. Κανείς φυσικά δεν αντιλέγει πως το καλό πλασάρισμα του Παναθηναϊκού εξαρτάται περισσότερο από την τετράδα αγώνων με Ολυμπιακό/Ερ.Αστέρα/Μπαρτσελόνα/Βίρτους, όμως το ζήτημα δεν είναι μόνο βαθμολογικό. Αν οι πράσινοι έχουν ξεκάθαρο στόχο το Φάιναλ Φορ (πράγμα φυσιολογικό βάσει της βαθμολογικής τους θέσης), τότε θεωρούν εαυτούς διεκδικητές του τίτλου – υπό αυτό το πρίσμα θέλει κανείς να μετρά τις δυνάμεις του απέναντι στο φαβορί. Ίσως βέβαια να είναι μια προσπάθεια του κόουτς να αποστραγγίσει την πίεση από την ομάδα.

«Είναι ένα άλλο πρωτάθλημα από εδώ και πέρα», μου έχουν πει δύο διαφορετικοί προπονητές τον τελευταίο μήνα, «σαν Ευρωλίγκα Β΄. Μπορεί να δεις ομάδες που «πέταγαν» πριν να «σέρνονται» και το αντίθετο». Δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω, οπότε το αποψινό παιχνίδι παίρνει κάπως τη μορφή του αυγού – έκπληξη, από το οποίο δεν ξέρεις τι θα βγει. Ο Παναθηναϊκός, όπως είπε και ο προπονητής του, θα πρέπει να πάρει καλύτερες αποφάσεις απέναντι στον Ταβάρες από ότι πήρε κόντρα στον Φαλ, αλλά και να ελέγξει αποτελεσματικά το τρεχαλητό της Ρεάλ.

Το σίγουρο είναι πως οι πράσινοι, όπως όλοι, στέκονται πια μπροστά σε μια μεγάλη ευθεία. Όσο πιο γρήγορα πιάσουν τελική ταχύτητα, τόσο καλύτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα