Έντεκα χρόνια έχει να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη – Το τρομερό «διπλό» του 2013 (vid)

Έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων η δράση στη Euroleague επιστρέφει με την 27η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δύσκολη αποστολή, αντιμετωπίζοντας την Ρεάλ Μαδρίτης στο «WiZink Center» (29/2, 21:45).

Οι «πράσινοι», οι οποίοι βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 16-10, έχουν μπροστά τους ένα από τα πιο απαιτητικά τεστ

της σεζόν.

Η «βασίλισσα» αποτελεί την πλέον φορμαρισμένη ομάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς μετά από 26 αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας (22-4), ενώ  εντός έδρας έχουν το απόλυτο με 13/13.

Μάλιστα, το έργο της ομάδας του Εργκίν Αταμάν δυσκολεύει ακόμα περισσότερο από την απουσία του Λούκα Βιλντόσα λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, ενώ νοκ-άουτ είναι και ο Κώστας Αντετοκούνμπο που χτύπησε στον αγώνα της Εθνικής με την Ολλανδία.

Την ίδια στιγμή, το «τριφύλλι» έχει να αντιμετωπίσει και την πολύ κακή παράδοση που έχει δημιουργηθεί απέναντι στους Μαδριλένους τα τελευταία χρόνια.

Για να βρει κανείς το τελευταίο «διπλό» στην ισπανική πρωτεύουσα, θα πρέπει να γυρίσει στις 21 Μαρτίου του 2013, σε μια αναμέτρηση για το Top 16.

Οι… παλιοσειρές Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής είχαν κουβαλήσει τον Παναθηναϊκό στα δύσκολα, ο Ούκιτς έβγαλε ενέργεια και αποφασιστικότητα και ο Λάσμε τις άμυνες στο τέλος.

Έκτοτε ακολούθησαν 12 διαδοχικές εκτός έδρας ήττες, αλλά και 16 στις τελευταίες 17 συναντήσεις τους ανεξαρτήτως έδρας από τον Απρίλη του 2018 και έπειτα!

Τη τελευταία φορά που νίκησε η ελληνική ομάδα μετά το… επικό 95-67 του ΟΑΚΑ, ήταν στις 31 Μαρτίου του 2022, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 87-86.

Απόστολος Γεωργιάδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έντκεα, Παναθηναϊκός, Μαδρίτη –, 2013,entkea, panathinaikos, madriti –, 2013