ΝΒΑ: Σύμπτωση ή …λογική συνέπεια;

Και η φετινή σεζόν του ΝΒΑ βαίνει προς την ολοκλήρωσή της καθώς βρισκόμαστε στη διαδικασία των τελικών. Ωστόσο, πέρα από την επιτυχία ή όχι της σεζόν υπάρχει ένα μείζον θέμα που απασχολεί: Οι τραυματισμοί.

Το άδοξο φινάλε των Λ.Α. Κλίπερς στους ημιτελικούς της Δύσης από πολλούς αποδόθηκε στην απουσία, λόγω τραυματισμού του Καουάι Λέοναρντ από τον πέμπτο και τον έκτο αγώνα της σειράς. Την ίδια χρονική στιγμή είχε γίνει γνωστό πως και ο Ζάιον Γουίλιαμς της Νέας Ορλεάνης θα έμενε εκτός των πλέι οφς λόγω κατάγματος

σε δάχτυλο του χεριού του, αλλά αυτός δεν ήταν ο μοναδικός τραυματισμός, ούτε ο πρώτος που τον ταλαιπώρησε. Σχεδόν ταυτόχρονα έβγαινε η πληροφορία πως ο Κρις Πολ των Σανς ελέω Covid 19 έμενε εκτός, βάσει πρωτοκόλλου.

Η αλήθεια είναι πως οι τραυματισμοί παικτών τη φετινή σεζόν ήταν συχνό φαινόμενο κι αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους ανθρώπους της λίγκας. Η άτυπη … ετυμηγορία κάνει λόγο για το (συμ)πιεσμένο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, λόγω της καθυστερημένης έναρξης ελέω της πανδημίας. Η επιθυμία για τη διεξαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων αγώνων για να ικανοποιηθούν οι διαφημιστικές ανάγκες και τα τηλεοπτικά συμβόλαια ώστε να μειωθούν οι απώλειες εσόδων φαντάζει ως η κύρια αιτία, σύμφωνα με τους ίδιους.

epa09268964 Brooklyn Nets guard Kyrie Irving of Australia lies injured on the floor during the NBA Eastern Conference semi-final playoff game between the Brooklyn Nets and the Milwaukee Bucks at Fiserv Forum in Milwaukee, Wisconsin, USA, 13 June 2021. EPA/TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Είναι απίθανο να γνωρίζει κανείς αν το όλο θέμα μπορεί ν’ αποδοθεί σε κακοτυχία ή είναι όντως αποτέλεσμα του «σφιχτού» προγράμματος για να προλάβουν να ολοκληρωθούν τα πλέι οφς πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο και να επιστρέψει όλο το πρόγραμμα του ΝΒΑ σε κανονικούς ρυθμούς. Αλλά η ουσία παραμένει: Δεν είναι σύμπτωση.

Ένας από αυτούς που τηρούν επικριτική στάση είναι κι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, που μίλησε δημόσια για τη διάρκεια της σεζόν και για την απόφαση διεξαγωγής Ολ Σταρ Γκέιμ. Μάλιστα για το όλο θέμα δε δίστασε απευθυνόμενος στο ΝΒΑ και την Ένωση των Παικτών να πει: «Σας το είχα πει».

Όπως ανέφερε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν ήθελε κανείς να μ’ ακούσει όταν τα έλεγα στο ξεκίνημα της σεζόν. Ήξερα ακριβώς τί θα συμβεί. Το μόνο που ήθελα ήταν να προστατέψω την υγεία των παικτών που είναι και το ίδιο το προϊόν και το συμφέρον αυτού του αθλήματος! Αυτοί οι τραυματισμοί δεν είναι – απλώς – μέρος του παιχνιδιού. Είναι έλλειψη ξεκούρασης. Οκτώ – εννιά Ολ Σταρ παίκτες έχασαν αγώνες στα πλέι οφς που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία του πρωταθλήματος!».

Για να καταλήξει: «Αυτήν είναι η καλύτερη περίοδος για τη λίγκα μας και για τους θεατές αλλά απουσιάζει ένας … τόνος από τους αγαπημένους τους παίκτες! Είναι τρελό! Αν υπάρχει ένα πρόσωπο που γνωρίζει για το ανθρώπινο σώμα και πως λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αυτός είμαι εγώ! Μιλώ για την υγεία όλων των παικτών και μισώ να βλέπω τόσους πολλούς τραυματισμούς αυτήν την εποχή του χρόνου. Συγνώμη θεατές, εύχομαι να μπορούσατε να δείτε και ν’ απολαύσετε όλους τους αγαπημένους σας παίκτες αυτήν τη στιγμή. Και γνωρίζω κι όλα αυτά που αφορούν την εμπορική πλευρά επίσης, γι’ αυτό μη με δοκιμάζετε. Κατάλαβα …».

Αυτό το στατιστικό που επικαλέστηκε ο ΛεΜπρόν αναδείχθηκε από το Elias Sports και κάνει λόγο για οκτώ διαφορετικούς Ολ Σταρ παίκτες που έχασαν τουλάχιστον έναν αγώνα των πλέι οφ λόγω τραυματισμού. Καουάι Λέοναρντ, Άντονι Ντέιβις, Τζοέλ Εμπίιντ, Τζέιλεν Μπράουν, Μάικ Κόνλεϊ, Ντόνοβαν Μίτσελ, Τζέιμς Χάρντεν και Κάιρι Ίρβνινκ, εννιά μαζί με τον Κρις Πολ, δέκα με τον Γιάννη Αντετονκούμπο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

«Οι αριθμοί των τραυματισμών ήταν περίπου οι ίδιοι με την προηγούμενη σεζόν, 2019-20 όταν επίσης Ολ Σταρ παίκτες έχασαν αγώνες αλλά στα ίδια νούμερα με τις τελευταίες τρεις σεζόν», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΝΒΑ, Μάικ Μπας. «Ενώ οι τραυματισμοί είναι μια ατυχής πραγματικότητα του παιχνιδιού μας, αναγνωρίζουμε τις τεράστιες θυσίες που κάνουν οι παίκτες του ΝΒΑ και οι ομάδες για να μπορέσουν ν’ αγωνιστούν μεσούσης της πανδημίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα