Νίκη στην Αλσατία για την Γκενγκάν (video)

Οι Βρετόνοι επικράτησαν με 2-0 στην έδρα της Στρασμπούρ, εκκινώντας με νίκη το δεύτερο γύρο της Ligue 1.

Δείχνοντας το καλό πρόσωπό της, αυτό που εμφανίζει από τα τέλη Νοεμβρίου και μετά, η Γκενγκάν χάρη σε μια σοβαρή και μετρημένη παρουσία, δεν είχε προβλήματα με την Στρασμπούρ, η οποία εμφανίστηκε επηρεασμένη από τις απουσίες των Τεριέ, Λιενάρ και Αολού.

Προτού φύγει το πρώτο εικοσάλεπτο, οι Βρετόνοι του Κομπουαρέ είχαν βάλει τη σφραγίδα τους, με τα γκολ
των Σαλιμπούρ στο 8' και Μπενεζέ στο 16', έδειξαν από την αρχή αποφασισμένοι να φτάσουν στην όγδοη νίκη τους στο τρέχον πρωτάθλημα.

Από την αρχή μέχρι το τέλος ήλεγξαν την κατάσταση στο χώρο του κέντρου, είναι πλέον ξεκάθαρο πως η τοποθέτηση του Μπενεζέ στο ρόλο του 10αριού, ευνοεί το σύνολο των Βρετόνων, αφού με τη δημιουργικότητά του μπορεί να εκμεταλλευτεί τις κινήσεις της επιθετικής τριπλέτας που συνθέτουν οι Μπριάν-Σαλιμπούρ-Κοκό.

Οι Αλσατοί ουδέποτε κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Γιόνσον, εάν εξαιρεθεί ένα σουτ του Γκονσάλβες στο 89'. Ο Σκανδιναβός τερματοφύλακας κράτησε και πάλι το μηδέν, για έκτη φορά στα επτά τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ομάδα του Κομπουαρέ έφτασε τους 29 πόντους, ευρισκόμενη προσωρινά στην 6η θέση, ενώ οι Στρασμπουρζουά έμειναν στους 24 βαθμούς κι απέχουν 5 από τη 18η θέση και τη Λιλ.

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ (4-3-3): Ουκίτζα - Λαλά, Μανγκάν (αρχ.), Κονέ, Σεκά (64' Φουλκέ) - Γκριμ, Γκονσάλβες, Μαρτέν - Μπαοκέν (77' Σααντί), Σακό (40' Μπλαγιάκ), Ντα Κόστα

ΓΚΕΝΓΚΑΝ (4-2-3-1): Γιόνσον - Εμπόα Εμπόα, Κερμπράτ, Σορμπόν, Ρεμπότσο (85' Ταμπανού) - Ντιαλό, Ντο - Σαλιμπούρ, Μπενεζέ (67' Μπλας), Κοκό (73' Τουράμ) - Μπριάν

STAT ATTACK

Η Γκενγκάν είναι αήττητη στα 6 τελευταία ματς πρωταθλήματος, μετρώντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, είναι το μεγαλύτερο σερί της από το φθινόπωρο του 2016.

Ο προπονητής της Στρασμπούρ, Τιερί Λορέ, ουδέποτε έχει νικήσει την Γκενγκάν, έχει 4 ισοπαλίες και 4 ήττες με αντίπαλους τους Βρετόνους.

Οι Γκενγκανπέ έχουν να ηττηθούν από προβιβασθείσα ομάδα από το Σεπτέμβριο του 2004, έκτοτε σε 20 αγώνες μετρούν 14 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Η Στρασμπούρ έχει ηττηθεί και στα τρία ματς πρωταθλήματος, στα οποία δεν είχε στη σύνθεσή της τον Ντιμίτρι Λιενάρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα