Νέο Honda Civic Type R στην Ελλάδα από 49.750 ευρώ

Το ταχύτερο των Civic ήρθε στην Ελλάδα και είναι διαθέσιμο από την εισαγωγική εταιρία της Honda. Η τιμή του νέου Civic Type R ξεκινά από τα 49.740 ευρώ για την βασική έκδοση, ενώ η ακριβότερη GT, κοστολογείται στα 53.650 ευρώ.

Η νέα γενιά Type R δείχνει και είναι γρήγορη και ιδιαίτερη. Στο εμπρός μέρος, ξεχωρίζει ο νέος, επιθετικός προφυλακτήρας με το μεγάλο splitter και οι κόκκινες
λεπτομέρειες.
Στο καπό υπάρχει αεραγωγός, για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ στο προφίλ του αυτοκινήτου εντύπωση κάνουν τα φαρδιά και τονισμένα φτερά, εμπρός/πίσω. Στο πίσω μέρος, δύο πράγματα τραβούν τα βλέμματα: ο τεράστιος διαχύτης με τις τρεις, λειτουργικές απολήξεις της εξάτμισης και φυσικά, η αγωνιστικού επιπέδου αεροτομή. Το πακέτο, στιλιστικά, ολοκληρώνουν οι μαύρου χρώματος 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος, οι οποίες «φορούν» ελαστικά ContiSportContact, διαστάσεων 245/30.

Μηχανικά, το νέο Type R εφοδιάζεται με τον κινητήρα turbo τως 2000 κ.εκ., ο οποίος έχει αναβαθμιστεί. Διαθέτει άμεσο ψεκασμό, σύστημα i-VTEC, με την απόδοση του να έχει αυξηθεί στους 320 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα, μέσω διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης, το Comfort, Sport, και +R, που αλλάζουν τις ρυθμίσεις στο τιμόνι, στην απόσβεση των αμορτισέρ, στην απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, στο όριο των στροφών του κινητήρα, καθώς και στο σύστημα ευστάθειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα