Την κοίταξε στα μάτια, αλλά...

Η ιστορία γράφει πως ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Γιουβέντους με 2-0 στο Καραϊσκάκη, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, οι παίκτες του Λεμονή κοίταξαν στα «μάτια» τη «Μεγάλη Κυρία» και έως το 90’ έψαξαν την ισοφάριση, έχοντας συνολικά οκτώ τελικές και ένα δοκάρι.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον 4ο όμιλο με ένα βαθμό, συγκομιδή που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην παρουσία τους
στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Μέσα ο Νικολάου, έξω ο Μπουφόν

Ο Τάκης Λεμονής προτίμησε να προφυλάξει τον Μποτία που αισθάνθηκε ενοχλήσεις το περασμένο Σάββατο στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο. Ετσι, στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Ενγκελς είχε τον Νικολάου, ο οποίος είχε παίξει και στο Τορίνο, αλλά και στη Βαρκελώνη. Οι επιλογές του για τις υπόλοιπες θέσεις δεν έκρυβαν εκπλήξεις. Ο Προτό ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Κούτρης, Ελαμπντελαουυί στο αριστερό και το δεξί άκρο της άμυνας, οι Ρομαό, Ταχτσίδης και Οτζίτζα Οφόε στη μεσαία γραμμή, οι Πάρντο, Σεμπά σε ρόλο εξτρέμ και ο Τζούρτζεβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε στον πάγκο τον Μίραλεμ Πιάνιτς και εκτός 18άδας τον Τζίτζι Μπουφόν, ο οποίος πριν από τη σέντρα βραβεύτηκε από τον Ολυμπιακό και τον αντιπρόεδρό του, Σάββα Θεοδωρίδη για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο. Ο Σέζνι ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, οι Μπαρτζάλι, Ντε Σίλιο και Μπενάτια στην άμυνα, οι Κεντίρα, Ματουιντί και Αλεξ Σάντρο στη μεσαία γραμμή, οι Κουαδράδο, Ντάγκλας Κόστα στις πτέρυγες και επιθετικό δίδυμο οι Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν.

Γκολ ο Κουαδράδο

Με τη σέντρα οι «ερυθρόλευκοι» επιχείρησαν να πιέσουν ψηλά τη Γιουβέντους, ώστε να επιβάλουν το παιχνίδι τους. Παρόλα αυτά, οι πρωταθλητές Ιταλίας έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6’, όταν ο Ντιμπάλα βρέθηκε μόνος στη μεγάλη περιοχή. Το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση είχε πορεία προς τα δίκτυα. Αλλά ο Προτό παραχώρησε κόρνερ με μία εξαιρετική επέμβαση. Καθώς κυλούσε ο χρόνος, η Γιουβέντους άρχισε να κάνει παιχνίδι κατοχής και να κυκλοφορεί τη μπάλα, επιχειρώντας να βρει διαδρόμους προς την εστία του Προτό.

Τελικώς, η «Μεγάλη Κυρία» κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ στο 16ο λεπτό σε μία στιγμή αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων. Με προβολή του Κουαδράδο μέσα από τη μικρή περιοχή, ύστερα από σέντρα του Αλεξ Σάντρο από την αριστερή πλευρά, παραβιάστηκε η εστία του Προτό. Η εξέλιξη αυτή γέμισε με αυτοπεποίθηση τους πρωταθλητές Ιταλίας, «παγώνοντας» το Καραϊσκάκη. Στο 25’ βρήκαν τρόπο να «ανοίξουν» ξανά την άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Κουαδράδο να βγαίνει τετ α τετ με τον Προτό. Αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλό του.

Από την πλευρά τους, οι «Πειραιώτες» είχαν δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας και κατ’ επέκταση στη δημιουργία επιθέσεων. Στην εξέδρα, ωστόσο, οι οργανωμένοι φίλοι των πρωταθλητές Ελλάδας δε σταματούσαν δευτερόλεπτο να ενισχύουν με τη φωνή τους τη δύσκολη προσπάθεια των παικτών του Τάκη Λεμονή. Τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» την ισοφάριση, με κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς που έδιωξε με τα πόδια ο Σέζνι.

Το δοκάρι του Μπεν

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τάκης Λεμονής αντικατέστησε τον Σεμπά με τον Μάριν, έχοντας ως στόχο τη βελτίωση στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού. Και είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο «γκάζι», περιορίζοντας σε αμυντικό ρόλο τους παίκτες της Γιουβέντους. Στο 58’ ο Μάριν βρέθηκε τετ α τετ με τον Σέζνι, αποτυγχάνοντας με διπλή προσπάθεια να τον νικήσει. Η πίεση των «Πειραιωτών» για την ισοφάριση είχε διάρκεια, με τους παίκτες τους να αντλούν ώθηση από την εξέδρα. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ενγκελς βρέθηκε πεσμένος στη μεγάλη περιοχή των «Ιταλών», ζητώντας πέναλτι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λεμονής πέρασε εκτός τον αρνητικό Οτζίτζε Οφόε, χρησιμοποιώντας στη θέση του τον Φορτούνη. Παράλληλα, ο Πιάνιτς αντικατέστησε τον Ντιπάλα.

Μπαίνοντας στο τελευταίο τρίτο του αγώνα, η Γιουβέντους επιχείρησε να κρατήσει μπάλα για να «παγώσει» το ρυθμό του Ολυμπιακού. Στο 71’ ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας «έπαιξε» το τελευταίο του «χαρτί», αλλάζοντας τον Τζούρτζεβιτς με τον Μπεν, που είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 82’ Όμως, το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ. Και όχι μόνο αυτό. Στο 88’ ο Προτό έκανε σπουδαία επέμβαση σε δυνατό σουτ του Μπερναρντέτσι έξω από τη μεγάλη περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης τον νίκησε με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 0-2.

Κίτρινη κάρτα δέχθηκαν ο Κούτρης (32’), Τζούρτζεβιτς (43’), Μπενάτια (50’), Νικολάου (55’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Νικολάου, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε (61΄Φορτούνης), Σεμπά (46’ Μάριν), Πάρντο, Τζούρτζεβιτς (70’ Μπεν).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπαρτζάλι (70’ Ρουγκάνι), Μπενάτια, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Ματουιντί, Κουαδράδο (84’ Μπερναρντέτσι), Ντάγκλας Κόστα, Ντιμπάλα (62’ Πιάνιτς), Ιγκουαΐν.

Δείτε εδώ το match center του αγώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα