"Να γράψω το όνομά μου στην ιστορία της ΑΕΚ" (video)

Ο Έρικ Μοράν αποτελεί το δεύτερο μετεγγραφικό απόκτημα της Ένωσης τον Ιανουάριο και στην παρθενική του παρουσία στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, στο ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, έδειξε πολύ καλά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του. Ο ίδιος μιλώντας στο novasports.gr αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση να φορέσει τη φανέλα του Δικεφάλου:

"Δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής στην ομάδα μου και η ΑΕΚ
αποτέλεσε μια ευκαιρία για μένα, ώστε να παίξω σε μια ομάδα που μάχεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το είδα αμέσως θετικά και γι' αυτό αποφάσισα να έρθω. Γνωρίζοντας ότι η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή της παρουσία με έκανε να φορέσω τη φανέλα της ομάδας. Αυτό που θέλω είναι να παραμείνω στην ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Να τη βοηθήσω και συγχρόνως να βελτιωθώ κι εγώ ως ποδοσφαιριστής. Γνωρίζω ότι η ΑΕΚ έχει πολλά χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Φέτος έχουμε πολλές πιθανότητες. Ελπίζω να είμαι ένας από τους παίκτες που θα γράψουν το όνομά τους στην ιστορία της ομάδας".

Για την πρώτη του εμπειρία με τη φανέλα της ΑΕΚ και τη θέση του υποστήριξε:

"Στο πρώτο μου ματς (κυπέλλου με τον Παναιτωλικό) κατάλαβα ότι στην Ελλάδα ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός. Αυτό μου κόστισε κάπως στην αρχή. Όσο περνούσε όμως ο χρόνος ένιωθα να γίνομαι καλύτερος. Στο β' ημίχρονο ο αντίπαλος οπισθοχώρησε, άρα όλη η ομάδα ανέβηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ θα κάνω πάντα ό, τι μου ζητάει ο προπονητής, αφού μπορώ τόσο πιο ανασταλτικά όσο και πιο μπροστά".

Για την παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο και το γεγονός ότι είναι συμαπτριώτης του είπε:

"Σίγουρα είναι σημαντικό το γεγονός ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον προπονητή, γιατί έτσι θα μπορέσω να εγκλιματιστώ πιο γρήγορα στην ομάδα. Ακόμα όμως κι αν δε συνέβαινε αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα. Εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε υποχρεωμένοι να κατανοήσουμε τις ιδέες που θέλει να μας περάσει ο προπονητής".
Keywords
Τυχαία Θέματα