Μονακό-Παναθηναϊκός 90-91: Γκριγκό-νι(κη)ς με απίστευτη ανατροπή (Highlights)

Σε ένα παιχνίδι που η Μονακό έδειξε να έχει το πάνω χέρι, ο Παναθηναϊκός μέσα από την άμυνά του κατάφερε να επιστρέψει και να διεκδικήσει τη νίκη στην τελευταία επίθεση. Εκεί ο Γκριγκόνις με τρίποντο από την κορυφή υπέγραψε τη νίκη των «πρασίνων» επί της Μονακό στο Πριγκιπάτο. Οι «πράσινοι» τιμώρησαν τους γηπεδούχους για την επιλογή του Οκόμπο στη βολή που ίσως να εξασφάλιζε στους γηπεδούχους τη νίκη ή τη συνέχιση του ματς σε έξτρα πεντάλεπτο. Ο τελευταίος πέταξε την μπάλα στο ταμπλό και ο

Αταμάν πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την επίθεση που έφερε το «διπλό».  

Το παιχνίδι

Ο Σλούκας και ο Γκριγκόνις έδειξαν τον δρόμο στην αρχή της αναμέτρησης. Οι δυο τους είχαν πάρει από το χέρι την ομάδα και την οδήγησαν στην πρωτοπορία του σκορ. Ο Ναν δεν είχε θετική παρουσία στο σκοράρισμα και έτσι οι δυο τους πρωταγωνίστησαν σε αυτόν τον τομέα με θετικό τρόπο. Μετά από οκτώ λεπτά η διαφορά ήταν στο +8 (12-20), αλλά στα τελευταία 120 δευτερόλεπτα, η Μονακό θέλησε να δείξει αντίδραση και με επί μέρους 8-2 πλησίασε στους τρεις (19-22). 

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και βρέθηκαν στο +7 με καλάθια από τους Γκριγκόνις και Βιλντόσα (19-26). Ο Οκόμπο έδωσε λύση επιθετικά για τους γηπεδούχους με ένα γκολ φάουλ (22-26), ενώ ο Χολ κάρφωσε μετά από μια φοβερή πάσα του Τζέιμς. Ο Λεσόρ απάντησε, ωστόσο το αντιαθλητικό του Βιλντόζα έδωσε την ευκαιρία στη Μονακό να ισοφαρίσει (28-28). Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς μπήκαν για πρώτη φορά σε θέση οδηγού με το τρίποντο του Κέμπα Γουόκερ και κράτησαν τα ηνία μέχρι το τέλος του 20λεπτου (47-39).

Ο Γκριγκόνις ήταν και πάλι ζεστός, όμως στην… εξίσωση μπήκε ο Τζέιμς για τη Μονακό και τη βοήθησε να διατηρήσει το πάνω χέρι στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ντιαλό έβλεπε το καλάθι σαν «βαρέλι» και ο Παναθηναϊκός τη διαφορά να φτάνει σε διψήφιο αριθμό πόντων (53-42). Ο Σλούκας και ο Λεσόρ, με βολές, μείωσαν τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό AKTOR, φέρνοντας το σκορ στο 60-48. Ο Βιλντόσα, με δύο συνεχόμενα μεγάλα τρίποντα, έκανε το 61-54, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 67-56.

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στην αρχή, αλλά δεν περίμεναν αυτό που συνέβη στη συνέχεια. Ο Ναν μπήκε ενεργά στο παιχνίδι ο Σλούκας βοήθησε με τις επιλογές του και ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Λεσόρ στους πέντε πόντους (80-75). Ο Αμερικανός των «πρασίνων» με ένα κλέψιμο που οδήγησε στο εύκολο λέι απ του Χουάντσο και με τέσσερις σερί πόντους έριξε τη διαφορά στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Ο Τζέιμς έστειλε τη Μονακό στο +3 (84-81), αλλά ο Σλούκας ισοφάρισε. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τον Οκόμπο στα 2,5’’ να πετυχαίνει ένα δύσκολο σουτ και να παίρνει το φάουλ. Η επιλογή του να αστοχήσει επίτηδες δεν του βγήκε σε καλό, γιατί έστειλε την μπάλα μόνο στο ταμπλό και έδωσε την ευκαιρία στον Αταμάν να πάρει τάιμ άουτ και να πάει την επίθεση στην απέναντι πλευρά. Ο Γκριγκόνις ευστόχησε στην εκπνοή πίσω από τα 6,75 και όλη η αποστολή έγινε ένα κουβάρι στο κέντρο του γηπέδου…

Τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα