Μέσι: Ο γητευτής των τίτλων

Ο Λιονέλ Μέσι έχει συνδέσει από την αρχή της καριέρας του το όνομα του με τίτλους. Πολλούς και σπουδαίους… Εκείνος που του έλειπε ήρθε με καθυστέρηση, θαρρείς σαν να προσπαθούσε με αυτό τον τρόπο να μεγαλώσει μέσω της προσμονής το μέγεθος του επιτεύγματος. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Μέσι κατέκτησε το Μουντιάλ εις βάρος της Γαλλίας. Ίσως και αυτό να έπαιξε το ρόλο του στην εξασθένιση των «μαγικών δυνάμεων» του που ανέκαθεν καθήλωναν το κοινό.

Ο κατά πολλούς G.O.A.T. του ποδοσφαίρου

θα αποχωρήσει από την ΠΣΖ με την ολοκλήρωση της σεζόν έχοντας βάλει τη σφραγίδα του και στα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε στο Σαμπιονά.

Στην Πόλη του Φωτός ο Αργεντινός δε βίωσε τη λατρεία που γνώρισε στη Βαρκελώνη. Ούτε η κερκίδα της ΠΣΖ του την έδειξε. Ενίοτε συνέβαινε το αντίθετο…Ωστόσο ο Μέσι και τις δύο σεζόν του στη Γαλλία ήταν ο πρωταγωνιστής στα ματς που σφράγισαν μαθηματικά τους τίτλους της ομάδας του. Φέτος σκόραρε στο Στρασβούργο στην εκτός έδρας ισοπαλία των Παριζιάνων με σκορ 1-1, πέρυσι στην επίσης ισοπαλία με το ίδιο σκορ στο Παρκ ντε Πρενς κόντρα στη Λανς.

Είναι κάτι σύνηθες για τον Αργεντινό το γκολ στα ματς που σφραγίζουν πρωταθλήματα, καθώς έχει σκοράρει στα έξι από τα εννέα τέτοια παιχνίδια που αγωνίστηκε, σημειώνοντας εννέα γκολ.

Με την Παρί Σεν Ζερμέν:

2022/23 κόντρα στη Στρασμπούρ – 1 γκολ

2021/22 κόντρα στη Λανς – 1 γκολ

Με την Μπαρτσελόνα:

2018/19 κόντρα στη Λεβάντε – 1 γκολ

2017/18 κόντρα στη Λα Κορούνια – 3 γκολ

2015/16 κόντρα στη Γρανάδα – 0 γκολ

2014/15 κόντρα στην Ατλέτικο Μ. – 1 γκολ

2012/13 κόντρα στην Ατλέτικο Μ. – 0 γκολ

2010/11 κόντρα στη Λεβάντε – 0 γκολ

2009/10 κόντρα στη Βαγιαδολίδ – 2 γκολ

Keywords
Τυχαία Θέματα