ΑΕΚ: Ο δρόμος για τους ισχυρούς στο Champions League

Ο δρόμος για τα αστέρια απέχει δύο προκριματικούς γύρους για την ΑΕΚ, η οποία θα εκκινήσει από τον Γ’ προκριματικό γύρο και ακολούθως θα δώσει ματς στα πλέι οφ του Champions League για να μπει στους ομίλους.

Το έργο της δεδομένα δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο, η ΑΕΚ θέλει να αποφύγει τις όσο δυνατόν πιο επικίνδυνες ομάδες

στην προσπάθειά της για πρόκριση στους ομίλους. Πρώτο ζητούμενο είναι να μπει στο γκρουπ των ισχυρών των πλέι οφ, αφού πρώτα περάσει το εμπόδιο που θα βρει στον Γ’ προκριματικό γύρο.

Εκεί, η Ένωση θα βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων και μπορεί να συναντήσει ομάδες όπως οι Γαλατάσαραϊ, Κοπεγχάγη, Φερεντσβάρος, ή Καραμπάγ. Ομάδες με υψηλό συντελεστή που αν προκριθεί η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα,τότε θα παίξει στα πλέι οφ ως ισχυρή, για την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Αν όμως παίξει με κάποια από τις Σέριφ ή ΜΠΑΤΕ, τότε δεν θα δυσκολέψει το σενάριο να μπει ως ισχυρή στην κλήρωση των πλέι οφ.

Σίγουρα η ΑΕΚ αποφεύγει τη Γιουνγκ Μπόις στον τρίτο προκριματικό, καθώς η Ίντερ βγήκε στο Champions League της νέας σεζόν, με αποτέλεσμα η ελβετική ομάδα να συμμετέχει απευθείας στα πλέι οφ.

Τα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού αναμένεται να γίνουν μέσα στο πρώτο μισό του Αυγούστου (08/08 ή 09/08 το πρώτο και 15/08 ή 16/08 το δεύτερο), ενώ αυτά των πλέι οφ, στα τέλη του ίδιου μήνα (22/08 ή 23/08 το πρώτο και 29/08 ή 30/08 το δεύτερο).

Αν η ΑΕΚ δεν τα καταφέρει στον τρίτο προκριματικό του Champions League, τότε θα μπει στην κλήρωση των πλέι οφ του Europa League και αν δεν τα προκριθεί ούτε μέσω αυτής της διαδικασίας θα πάει απευθείας στους ομίλους του Conference League. Όπως και να ‘χει, την επόμενη χρονιά η ευρωπαϊκή παρουσία της ΑΕΚ είναι εξασφαλισμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα