Με έδρα-«κάστρο» βλέπει Ευρώπη!

Ο ΑΟΞ εξακολουθεί να διατηρεί αλώβητο το σπίτι του μέσα στο 2018 και με τους πόντους που μαζεύει εκεί να πατάει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Τις εβδομήντα μέρες χωρίς ήττα εντός έδρας έφτασε ο ΑΟΞ, με τη νίκη που πέτυχε την περασμένη Κυριακή (25/2) απέναντι στον Απόλλωνα (2-0). Οι Θρακιώτες έχουν μετατρέψει την έδρα τους σε «κάστρο» το διάστημα αυτό, μαζεύοντας βαθμούς εκεί, που τους βοηθούν να κρατούν τη θέση τους μέσα στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα της μεγάλης κατηγορίας.

Η Ξάνθη αυτό το διάστημα
έχει δώσει πέντε αγώνες στα Πηγάδια για το πρωτάθλημα, στους οποίους μετρά τρεις νίκες (με Πλατανιά, Λεβαδειακό και Απόλλωνα) και δύο ισοπαλίες (με Παναθηναϊκό, που ήταν η πρώτη αναμέτρηση αυτής της σειράς, στις 17/12/2017, και ΑΟΚ). Επιπλέον, έχει δώσει κι έναν αγώνα Κυπέλλου, με την ΑΕΛ, στον οποίο νίκησε, αλλά δεν προκρίθηκε, εξαιτίας του αποτελέσματος του πρώτου ματς, στη Λάρισα.

Οι 11 βαθμοί που πήρε στις πέντες αυτές αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα η Ξάνθη εντός έδρας της δίνουν ουσιαστική βοήθεια για να διατηρείται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί στην Ευρώπη. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι έχει δώσει όλα τα παιχνίδια στην έδρα της με τους τέσσερις πρωτοπόρους, έχει τη δυνατότητα να πάει μόνο με νίκες ως το φινάλε και να βάλει μπόλικους βαθμούς ακόμη στο σακούλι.

Στοο μεταξύ, η προετοιμασία για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ατρόμητο (3/3) ξεκίνησε ήδη από τη Δευτέρα (26/2) για τους Θρακιώτες. Ο προπονητής της ομάδας, Μίλαν Ράσταβατς, περιμένει την επιστροφή του τραυματία Πάμπλο Ντε Λούκας και του ανέτοιμου ακόμη Αντριάν Λουσέρο στο κανονικό πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Απόλλωνα δέχθηκαν την κίτρινη κάρτα οι Μπαξεβανίδης, Ντζουρίτσκοβιτς, Λισγάρας και Καμαρά. Οι τρεις πρώτοι έφτασαν σε αριθμό καρτών όπου προβλέπεται ποινή, οπότε τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί σε ποια παιχνίδια θα απουσιάσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα