Θα έχει κι άλλες ευκαιρίες

Μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο φινάλε του α' γύρου, η ΑΕΚ είχε χθες (26/2) την πρώτη της ευκαιρία για να σκαρφαλώσει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας και να διατηρηθεί εκεί ως το τέλος. Την έχασε, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι χάθηκε και ο στόχος. Αντίθετα, προσωπική εκτίμηση είναι ότι για την Ένωση θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες προκειμένου να οδηγήσει την κούρσα, ανεξάρτητα απ' το τι θα συμβεί με την απόφαση του ντέρμπι ΠΑΟΚ
- Ολυμπιακός.

Στο Περιστέρι η ΑΕΚ ...πλήρωσε αρχικά την κούραση απ' τους διαδοχικούς αγώνες. Κάποια στιγμή άλλωστε θα γινόταν κι αυτό. Μέχρι και το παιχνίδι στο Κίεβο οι "κιτρινόμαυροι" παρουσίαζαν μια εξαιρετική αγωνιστική εικόνα, δίχως να επηρεάζονται απ' την ταυτόχρονη συμμετοχή τους σε τρεις διοργανώσεις. Κόντρα στον Ατρόμητο όμως φάνηκε απ' το πρώτο ημίχρονο ότι κάτι δεν πάει καλά. Σχεδόν καθόλου ανάπτυξη παιχνιδιού από τα άκρα, με τους Χριστοδουλόπουλο και Γκάλο απομονωμένους, αλλά και ελάχιστες προσωπικές εμπνεύσεις που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει "ενέσεις" φρεσκάδας στην ενδεκάδα, μετά το εικοσάλεπτο οι παίκτες του Χιμένεθ (θέλοντας και μη) κατέβασαν ταχύτητα, φανερώνοντας αδυναμία να αγγίξουν τα στάνταρ τους. Λογικό θα πει κάποιος, απλώς για λίγα λεπτά χάθηκε ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία για να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με το ποιος είναι το "αφεντικό" του πρωταθλήματος από εδώ και πέρα.

Ένας ακόμα σημαντικός λόγος για το γεγονός ότι στο Περιστέρι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της νίκης ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Αντρέ Σιμόες. Ναι μεν ο Πορτογάλος δε βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα, αλλά η παρουσία του και μόνο στη μεσαία γραμμή πάντα βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της ομάδας.

Επίσης το πρόβλημα με τα τελειώματα των φάσεων εμφανίστηκε και απέναντι στον Ατρόμητο. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να τελειώσει το ματς στο 76' όταν ο Αραούχο δε σημάδεψε σωστά από πλεονεκτική θέση. Δεν το έκανε και στη συνέχεια το ...πλήρωσε. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο και η αλήθεια είναι ότι φέτος όντως παρακολουθούμε το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.
Keywords
Τυχαία Θέματα