Μαυροβούνιο – Λιθουανία 2-0: Σπουδαία εμφάνιση με τον Γιόβετιτς να σκοράρει! (highlights)

Το Μαυροβούνιο, με εξαιρετικό Γιόβετιτς που είχε μια ασίστ και ένα γκολ, πήρε σημαντική νίκη κόντρα στην Λιθουανία για τον έβδομο όμιλο, ωστόσο χρειάζεται μια ακόμη νίκη, κόντρα στην Ουγγαρία και παράλληλα η Σερβία να ηττηθεί στο τελευταίο της ματς, ώστε να προκριθεί στο Euro.

Γκολ με το…«καλημέρα»

Το Μαυροβούνιο έδειξε από νωρίς στο πρώτο ημίχρονο πως ήθελε να φτάσει στο γκολ.

Μόλις στο πρώτο λεπτό, απείλησε με φάουλ του Τσαμάι και τακουνάκι του Κριστόβιτς με τον Γκερτμόνας να διώχνει σε κόρνερ!

Ο Τσαμάι είχε συμμετοχή και στο γκολ της ομάδας του. Ο 26χρονος άνοιξε την μπάλα για τον Ραντούνοβιτς αυτός γύρισε στον Γιόβετιτς, που έστρωσε στον Κουτς και αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον πορτιέρε της Λιθουανίας για το 1-0!

Οι γηπεδούχοι απείλησαν σε τρεις ακόμη περιπτώσεις με τον Τσαμάι στο 21ο λεπτό με τον ΓΙόβετιτς να του περνάει την μπάλα αλλά ο Λιθουανός τερματοφύλακας έπεσε και έσωσε την ομάδα του. Ο Όσμαιτς στο 24 δημιούργησε μια ακόμη καλή στιγμή για το Μαυροβούνιο και στο 38 ο Γιόβετιτς με καλό πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκερτμόνας για να κάνει το 2-0.

Το…κλείδωσε με Γιόβετιτς

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιόβετιτς σκόραρε κάνοντας το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα!

Το Μαυροβούνιο, έκανε σπουδαία εμφάνιση και είχε πολλές ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο να φτάσει σε περισσότερα γκολ, το σημαντικό όμως, είναι πως έπαιξε καλά σε όλους τους τομείς. Οι παίκτες του Ραντούλιτσα κέρδιζαν τις κόντρες, έπαιζαν με πάθος, κυνηγούσαν κάθε προσπάθεια και δεν επέτρεψαν στην Λιθουανία ν΄απειλήσει. Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 88!

Στο 69΄, στην αλλαγή του Γιόβετιτς, υπήρξε standing ovation από τον κόσμο.

Μαυροβούνιο: Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Ρούμπεζιτς, Βούγιατσιτς, Ραντούνοβιτς, Όσμαιτς, Γιάνκοβιτς(79΄Λόντσαρ), Κουτς, Τσαμάι(75΄Τζουκάνοβιτς), Κριστόβιτς(79΄Μπάκιτς), Γιόβετιτς(69΄Βούκσεβιτς Μ.)

Λιθουανία: Γκερτμόνας, Σίρβις(63΄Ούπστας), Λεκιάτας, Γκιρντβάινις, Λασίτσκας, Βορομπγιόβας(63΄Νοβικόβας), Ούτκους(63΄Ντολζνίκοφ), Τσέρνιχ(81΄Ρομανόφσκι), Γκινέιτις, Σλίβκα, Παουλάουσκας

Διαιτητής: Αρτούρο Ντίας(Πορτογαλία)

Κίτρινες: Βούγιατσιτς, Ρούμπετδιτς, Ραντούνοβιτς, Βορομπιόβας, Ούτκους, Τσαμάι, Λασίτσκας, Κουτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα