Μαυρωτάς: «Υλοποιούμε δράσεις για να δημιουργήσουμε ένα πυκνό δίχτυ προστασίας για τους αθλητές μας»

Ο κ. Μαυρωτάς συμπλήρωσε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με την οποία καταστρώνεται στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση της ακεραιότητας και καταπολέμησης της διαφθοράς στον αθλητισμό. «Ένας από τους πυλώνες του σχεδίου αυτού είναι και αυτός της καταπολέμησης του εκφοβισμού και της παρενόχλησης, που στόχο έχει την προστασία των παιδιών στο πλαίσιο της σχέσης αφοσίωσης και εμπιστοσύνης με τον προπονητή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε άλλες καταστάσεις» διευκρίνισε ο γ.γ.Α.

Πρόσθεσε δε ότι με την ΕΑΔ υλοποιούνται πολύ συγκεκριμένες

δράσεις για ορισμό υπευθύνων ασφαλείας σε Ομοσπονδίες και Σωματεία (safeguarding), αλλά και για γραμμή επικοινωνίας πέραν της υπάρχουσας, με αριθμό 15900, «ώστε να κάνουμε όσο γίνεται πιο πυκνό το δίχτυ προστασίας για τους αθλητές μας». Παράλληλα, τόνισε ότι στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ υπάρχει η ενότητα «start to talk», που περιλαμβάνει το σχετικό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης μεταφρασμένο και στα ελληνικά.

Στο ίδιο πλαίσιο, όπως επισήμανε ο γ.γ.Α., πρέπει να υπάρχει και ένας κώδικας συμπεριφοράς (Τί σημαίνει «ενθαρρύνω», τί σημαίνει «αγγίζω») ο οποίος να είναι σαφής και σε γνώση τόσο των προπονητών, όσο και των γονέων αλλά και των παιδιών.

«Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να δημιουργούν καχυποψία απέναντι στον αθλητισμό. Μπορεί να λεκιάζουν την εικόνα, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να αδικούμε το 99,9% των προπονητών που κάνουν καλά τη δουλειά τους και είναι πραγματικοί παιδαγωγοί», κατέληξε ο κ. Μαυρωτάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα