Μάρκοβιτς: «Νίκη για να βρούμε το δρόμο μας»

Τον ΠΑΟΚ ο Νέναντ Μάρκοβιτς τον βρήκε, αρχικά, ως προπονητής της Τενερίφης, στον αγώνα που έγινε στη Θεσσαλονίκη, την 8η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του 2ου ομίλου του Basketball Champions League. Αύριο (20/12) τον συναντά ξανά ως αντίπαλος, για την ίδια διοργάνωση, όμως, αυτή τη φορά ως προπονητής της Γκαζιαντέπ, στην Τουρκία.

Το
βράδυ της Δευτέρας (18/12) υποδέχθηκε ουσιαστικά την αποστολή του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της τούρκικης ομάδας, όπου πήγε για να προπονηθεί. Εκεί, ο Σέρβος τεχνικός είχε μία ιδιαίτερη συνομιλία με τον Θοδωρή Ζάρα και το Λίνο Χρυσικόπουλο, με τους οποίους συνεργάστηκε παλαιότερα στον ΚΑΟΔ, ενώ τα είπε και με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Ηλία Παπαθεοδώρου, όπως και με τον μάνατζερ της ομάδας, Τέλη Ζουρνατσίδη.

Σε δηλώσεις του για το αυριανό (20/12) μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι, ήταν ξεκάθαρος: «Το παιχνίδι είναι σημαντικό για μας, κυρίως για την ψυχολογία μας. Δεν έχουμε πιθανότητες να προχωρήσουμε στη διοργάνωση, οπότε δεν είναι σωστό να αφήνουμε όλη μας την ενέργεια σε βάρος του τουρκικού πρωταθλήματος στο οποίο οφείλουμε να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας, αλλά μία νίκη είναι πάντα πολύ σημαντική στην ψυχολογία. Κι επειδή, όταν ανέλαβα, η ομάδα προέρχονταν από δέκα συνεχόμενες ήττες, ήταν σε κακή κατάσταση και είχε κακή ψυχολογία, η νίκη είναι πολύ σημαντική για μας, όχι όμως για το θέμα της πρόκρισης, αλλά για να βρούμε τον δρόμο μας. Και φυσικά την χρειαζόμαστε γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας το επόμενο Σάββατο για το τουρκικό πρωτάθλημα».

Ο προπονητής της Γκαζιαντέπ αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ και τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Τενερίφη, στη Θεσσαλονίκη: «Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα την δυνατότητα να δω αναλυτικά την πορεία του ΠΑΟΚ όλο αυτό το διάστημα. Ξέρω όμως ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά, έχει μία σημαντική αλλαγή στο ρόστερ του. Ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα, είναι σίγουρα καλύτερος από τον αγώνα με την Τενερίφη στη Θεσσαλονίκη και ελπίζω να γίνει ένας ωραίος αγώνας».

Όσο για την αποχώρησή του από την Τενερίφη, διευκρίνισε: «Δεν νομίζω ότι έχω να πω πολλά. Είχαμε μία καλή πορεία, σίγουρα δεν ήταν αυτός ο λόγος που έφυγα. Προφανώς, η διοίκηση ήθελε έναν προπονητή που θα είχε μεγαλύτερη εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα, οπότε δεν θα κρίνω την απόφασή τους. Θα τους παρακολουθώ και θα τους ευχηθώ καλή επιτυχία».
Keywords
Τυχαία Θέματα