Απόλυτος... (video)

Μπορεί να έλειπε ο ηγέτης του (Νικ Καλάθης), αλλά η ομάδα ήταν ο πραγματικός ηγέτης και έτσι ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 89-76 της Μακάμπι και διατήρησε το απόλυτο στην έδρα του. Οι “πράσινοι” βελτιώθηκαν αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι κατάφεραν να φτάσουν σε μία εύκολη επικράτηση.

Λεκάβιτσους και Γκιστ είχαν από 13 πόντους στα πρώτα δύο δεκάλεπτα, αλλά στη συνέχεια ξεχώρισε ο Σίγκλετον, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με νταμπλ νταμπλ (14π., 10 ρ). Ρίβερς και Γκιστ ήταν οι πρώτοι σκόρερ
του αγώνα με 15 πόντους.

Πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 9-4 όσο έχει και η Φενέρ, ενώ η Μακάμπι έπεσε στην έβδομη θέση με 7-6 ρεκόρ.

Λεκάβιτσους ο... εκτελεστής

Ο Λιθουανός πήρε την ευκαιρία από τον Πασκουάλ και έκανε ό,τι μπορούσε για να δείξει πως μπορεί να τον εμπιστευτεί και να στηριχθεί πάνω του. Ο Λεκάβιτσους είχε πετύχει τους οκτώ από τους 11 πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού και κρατούσε την ομάδα του σε θέση οδηγού του σκορ. Η είσοδος του Κόουλ έδωσε πνοή επιθετικά στη Μακάμπι, η οποία τα είχε βρει “σκούρα” σε αυτό τον τομέα μέχρι εκείνο το σημείο. Με 9-2 επί μέρους σκορ, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 18-18, όμως το “τριφύλλι” είχε απάντηση και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (25-21).

Επίθεση, όχι άμυνα...

Οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν πάρει φωτιά. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είχε τον Καλάθη στο παρκέ, αλλά είχε τον Παππά να μοιράζει τρεις ασίστ σε πέντε λεπτά και να βοηθάει στην οργάνωση του παιχνιδιού. Ο Γκιστ πετύχαινε έυκολους πόντους, ενώ στη... εξίσωση μπήκε και ο Ρίβερς με τα τρίποντα του. Το +9 (35-26) δεν κράτησε για αρκετή ώρα, καθώς ο Τζάκσον και Παραχούσκι βοήθησαν τη Μακάμπι να επανέλθει (39-38). Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες να περάσουν μπροστά, αλλά τις σπατάλησαν με αποτέλεσμα ο Λεκάβιτσους να στείλει τους “πράσινους” στα αποδυτήρια με το +6 (49-43).

Την εγκλώβισαν

Από... βαρέλι, τρύπα βελόνας. Κάπως έτσι μετατράπηκε το στεφάνι στα μάτια των παικτών των δύο ομάδων στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου. Μετά από δύο λεπτά και επτά άστοχες επιθέσεις, ο Ρίβερς “έσπασε το ρόδι” στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε το... σύνθημα. Οι “πράσινοι” δεν ήταν εντυπωσιακοί επιθετικά, όπως στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν βελτιωμένοι και αποτελεσματικοί στην άμυνα. Αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να “χτίσουν” διαφορά ασφαλείας την οποία κράτησαν με ακόμα ένα μπάζερ μπίτερ του Παππά στο τέλος του δεκαλέπτου (67-56).

Παρέμεινε ψύχραιμος

Η Μακάμπι προσπάθησε να επιστρέψει από -16 (72-56) με τους Κέιν και Τόμας να έχουν συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι. Η διαφορά έπεσε στους επτά (74-67), όμως από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Πασκουάλ πάτησαν ξανά γκάζι και άφησαν τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να πλησιάσουν. Η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί πάνω από τους 10 πόντους με τον Σίγκλετον να προσφέρει ουσία και θέαμα. Ο Ισπανός τεχνικός στα τελευταία δευτερόλεπτα έριξε στο ματς και τον Καλαϊτζάκη, προκειμένου ο μικρός να πραγματοποιήσει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο...

Live Blog ΠΑΟ-Μακάμπι
Keywords
Τυχαία Θέματα