Μάρκοβιτς: «Δύσκολος αντίπαλος ο ΠΑΟΚ»

Χαμηλούς τόνους κρατούν οι άνθρωποι της Τενερίφης εν όψει της αυριανής (8/11) αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, στο PAOK Sports Arena, για την πέμπτη αγωνιστική τουBasketball Champions League.

Θεωρούν ότι το παιχνίδι δεν είναι εύκολο κι αυτό φροντίζουν να το επικοινωνούν με κάθε τρόπο. Σε αυτό το μήκος κύματος, λοιπόν, ο προπονητής της Τενερίφης, Νέναντ Μάρκοβιτς, παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, αφού περασε από τα μέρη μας, σε δηλώσεις που έκανε απόψε (7/11), μετά την άφιξη της ισπανικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4, φρόντισε να κρατήσει χαμηλά την μπάλα.

«Είναι λίγο πιο δύσκολα τα εκτός έδρας παιχνίδια για εμάς. Από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ξεκινάμε τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Μετά έχουμε Σαραγόσα, Σαλόν και Ομπραντόιρο. Ξέρουμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκη αύριο. Σήμερα δεν κάναμε προπόνηση, λόγω του ταξιδιού, αλλά προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες, άραέχουμε δύσκολη δουλειά απέναντί του», είπε σχετικά με την ανηφόρα που έχει μπροστά της η Τενερίφη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του γενικότερα από την αρχή της σεζόν, τόνισε: «Έχουμε μια βάση από πέρσι. Χάσαμε τον Γκριγκόνις, τον Ντούρνεκαμπ, τον Μπόγρη, αλλά τους έχουμε αντικαταστήσει και έχουμε καλό ρόστερ. Φέτος το ισπανικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, γιατί όλοι θέλουν τον τίτλο και το 1 εκατομμύριο ευρώ, που είναι το χρηματικό έπαθλο. Πάντα η ΑCB είναιδύσκολη και τα παιχνίδια εκεί είναι απαιτητικά, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου. Είναι καινούργιο περιβάλλον και για μένα και προσπαθώ να προσαρμοστώ στη νοοτροπία της χώρας και της ομάδας».

Για τον ΠΑΟΚ, όπως ο ίδιος τον έχει κατά νου, είπε: «Είναι στο 1-3 στον όμιλο ως τώρα, αλλά έχει καλό ρόστερ. Ξέρω τον προπονητή, ξέρω τους περισσότερους παίκτες, γιατί έχω συνεργαστεί μαζί τους. Εχω δει όλα τα παιχνίδια του, έχει ποιότητα. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις καμιά ελληνική ομάδα στην έδρα της και το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ».

Τέλος, ο Μάρκοβιτς μίλησε για τον όμιλο, τονίζοντας ότι είναι αρκετά ισορροπημένος: «Νομίζω ότι είναι ένας αρκετά δύσκολος όμιλος. Υπάρχει υψηλή ποιότητα, είναι πολλές οι καλές ομάδες, και ο ΠΑΟΚ είναι μέσα σε αυτές. Κάθε εκτός έδρας νίκη είναι πολύ σημαντική. Κερδίσαμε στην Γκαζιαντέπ και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και αύριο».
Keywords
Τυχαία Θέματα