Μάντζαρης: «Να περιορίσουμε το ποσοστό τους στα τρίποντα» (video)

Ο περιορισμός του Σβεντ και των τριπόντων της Χίμκι μπορεί να είναι το κλειδί αύριο για τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μάντζαρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε από το «Ελ. Βενιζέλος» ο παίκτης του Ολυμπιακού στους Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Νικήτα Αυγουλή:

Για το ματς με την Μακάμπι και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία
να ξεκουράσει παίκτες: «Εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο. Η Μακάμπι είναι πολύ επικίνδυνη αν της δώσεις δικαίωμα, μπορεί να κάνει ζημιά αν της δώσεις χώρο να τρέξει. Εμείς κάναμε μόλις 3 λάθη στο πρώτο ημίχρονο, προσέξαμε τα ριμπάουντ δεν τους δώσαμε δικαίωνα να παίξουν στο ανοικτό γήπεδο. Είναι καλό να μπορείς να κάνεις rotation και να παίζουν όλοι μέσο όρο 20 λεπτά, έτσι όλοι να είναι ξεκούραστοι και φρέσκοι. Είναι ένα δύσκολο γήπεδο, η Χίμκι έχει δύο σερί ήττες εντός και θα θελει να κερδίσει. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας, και πρέπε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην συνέχεια».

Για τις νίκες στις «διαβολοβδομάδες»: «Μακάρι να συνεχιστεί η παράδοση. Είμαστε 12 παίκτες έτοιμοι να βοηθησουμε. Έχουμε βάθος πάγκου, όλοι είμαστε ισάξιοι και ο καθένας δίνει τον καλύτερο εαυτό του, έτσι πρέπει να είναι οι ομάδες που κανουν πρωταθλητισμό. Αυτό μας κάνει να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για το σερί νικών κόντρα σε ομάδες του Γ. Μπαρτζώκα: «Έχουμε ζήσει ωραίες στιγμές μαζί του, κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αυτό, τυχαίνει να παίζουμε καλά απέαντι στις ομαδες του και να κερδίζουμε. Μακάρι να κερδίσουμε και αύριο. Ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, πρέπει να τους χτυπήσουμε στα μειονεκτήματα για να πάρουμε τη νίκη».

Για την Χίμκι: «Είναι πολύ επικίνδυνοι, μπορεί να είσαι 15 πόντους μπροστά και ξαφνικά να βρεθούν στον πόντο. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα τρίποντα. Ο Σβεντ στην καλή του μέρα σκοτώνει και θα πρέπει να τον περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν. Προσφέρει και στην δημιουργία για τους άλλους. Αν περιορίσουμε το ποσοστό τους στα σουτ τριών πόντων θα είναι καλό στοιχείο για να κερδίσουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα