Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 1-6: Πρόκριση σαν κούπα, σε “τρελή και ολυμπιακή” βραδιά! (highlights)

O Ολυμπιακός ήταν “θρύλος των γηπέδων” στη Σερβία και συνέτριψε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-6 για να προκριθεί στους “8” του UEFA Conference League! Ήταν μια επική προσπάθεια των παικτών του Μεντιλίμπαρ που υπερκάλυψαν με τα γκολ τους το σκορ του πρώτου αγώνα (1-4). Σκόρερ οι Ελ Κααμπί (45’+3′, 65′), Γιόβετιτς 93′, Ελ Αραμπί 103′, Ζάχαβι 57′ (πεν.).

Πως ξεκίνησαν

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

ξεκίνησε με τον Τζολάκη κάτω απ’ τα δοκάρια, στην άμυνα πήραν θέσεις οι Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα, μπροστά τους επιχείρησαν οι Έσε, Τσικίνιο και Όρτα, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Ποντένσε, Φορτούνης και Ελ Κααμπί.

H Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκίνησε με τον Μασπάτι στην εστία, στην άμυνα πήραν θέσεις από δεξιά προς τα αριστερά οι Σαχάρ, Ναχμίας, Σαμπορίτ και Ρεβίβο. Τριάδα μπροστά τους ήταν οι Πέρετζ, Φαν Οβερίμ και Κανικόβσκι. Μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Νταβίντα, Μίλσον και Ζάχαβι.

Ένας Ολυμπιακός “όνειρο”!

Ο Ολυμπιακός έδειξε τα δόντια του απ’ το πρώτο λεπτό, πραγματοποιώντας ιδανικό ξεκίνημα με πίεση και δημιουργία ευκαιριών! Μόλις στο 1ο λεπτό ο Όρτα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κάρμο έκανε την επαφή, αλλά ο Ρέτσος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα! Οι “ερυθρόλευκοι” στο 11′ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Ποντένσε! Ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα και την κατέβασε απ’ τον άξονα, πασάροντας στον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος έκανε ωραία κίνηση από δεξιά εντός περιοχής και σούταρε, ανοίγοντας το σκορ για τους Πειραιώτες.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μίλσον αποχώρησε έχοντας δεχτεί ένα μαρκάρισμα απ’ τον Ροντινέι. Τη θέση του πήρε ο Μπιτόν! Ήταν μια απώλεια που στοίχισε ιδιαίτερα στους γηπεδούχους. Στο 25′ ο Ποντένσε δέχτηκε την μπάλα αριστερά και πάσαρε έξυπνα στον Όρτα ο οποίος έκανε το overlap. Ο Πορτογάλος σέντραρε παράλληλα στον Ελ Κααμπί, ο οποίος σε πρώτο χρόνο εκτέλεσε αλλά ο Μασπάτι απέκρουσε ενστικτωδώς! Ένα λεπτό αργότερα ο Όρτα από αριστερά γέμισε στην μεγάλη περιοχή, ο Ελ Κααμπί προσπάθησε με προβολή να βρει τη μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στην αγκαλιά του Νισπάτι!

Έντεκα διακριθέντες και 0-3!

Στο 36′ ο Ολυμπιακός κατάφερε να σημειώσει το 0-2! Ο Ποντένσε έκανε το κλέψιμο στον χώρο του κέντρου και πάσαρε στον κενό χώρο και ο Φορτούνης έκανε την κούρσα για να φτάσει απέναντι απ΄τον Μασπάτι για να σημειώσει με εξαιρετικό στιλ το 0-2! Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ήταν κυριαρχική και πίεσε για το τρίτο γκολ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Στο 44′ ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Ποντένσε. Εκείνος σούταρε απευθείας έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ιδανικά το πρώτο 45λεπτο με τρίτο γκολ. Ο Ποντένσε πήρε την μπάλα απ’ τον Ορτέγκα στα αριστερά. Ο Πορτογάλος έβγαλε εξαιρετική σέντρα στην περιοχή και ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά για το 0-3!

Το κυριαρχικό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με κατοχή μπάλας στο 63%. Ο Ολυμπιακός είχε 11 σουτ εκ των οποίων 5 στον στόχο, την ώρα που η Μακάμπι αρκέστηκε σε ένα σουτ!

Μουδιασμένο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός επέτρεψε στη Μακάμπι να μπει στην περιοχή του και οι Ισραηλινοί κέρδισαν πέναλτι στο 55′. Ο Κανικόφσκι μπήκε στην περιοχή με τον Έσε να μην μπορεί να τον σταματήσει. Στη συνέχεια καταλογίστηκε πέναλτι εις βάρος του Ρέτσου στην προσπάθεια του να τον μαρκάρει, όντας απέναντι απ’ τον Τζολάκη. Ο Ζάχαβι στο 57′ ευστόχησε και σημείωσε το 1-3.

Παραμυθένιο γκολ Ελ Κααμπί!

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συνήλθε γρήγορα απ’ το “σοκ” και έφερε σε ισορροπία την πρόκριση με τέταρτο γκολ Ο Ορτέγκα βρήκε χώρο για τη σέντρα και ο Ελ Κααμπί πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με ανάποδο ψαλίδι! Στο 69′ο Ποντένσε έφυγε στον κενό χώρο και δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι της Μακάμπι. Στο 77′ η Μακάμπι έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Νταβίντα έκανε τη σέντρα, ο Τζολάκης δεν μάζεψε και ο Πέρετζ δεν έπιασε την κεφαλιά από κοντά! Στο φινάλε ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο ματς Γιόβετιτς και Ελ Αραμπί στις θέσεις των Όρτα και Ελ Κααμπί.

Ολυμπιακό έπος στη Σερβία!

Στο 90+3′ οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να τελειώσουν την πρόκριση. Ο Ελ Αραμπί κατέβασε την μπάλα στο κέντρο και πήρε πάνω του τη φάση, πασάροντας εξαιρετικά στον χώρο για τον Γιόβετιτς, ο οποίος πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ! Το ματς οδηγήθηκε σε παράταση!

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε σκορ πρόκρισης στο 93′ της παράτασης! Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, αιφνιδιάζοντας την άμυνα της Μακάμπι με χαμηλή εκτέλεση! Η μπάλα έφτασε στον Γιόβετιτς ο οποίος με σουτ από κοντά σημείωσε το 1-5!

Στο 102′ ο Ποντένσε αποχώρησε κατάκοπος και τη θέση του πήρε ο ρολίστας Ιμπόρα. Το 1-6 ήρθε μετά από απίθανη “ερυθρόλευκη” συνεργασία! Ο Μασούρας έφυγε στην αντεπίθεση, ξεπέρασε τον Μασπάτι και με ψυχραιμία πάσαρε στον αφύλακτο Ελ Αραμπί, ο οποίος πέτυχε το γκολ της πρόκρισης!

Στο 120′ ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί ο οποίος πρώτα διέλυσε την άμυνα της Μακάμπι ξεπερνώντας όποιον βρήκε μπροστά του!

Keywords
Τυχαία Θέματα