Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπαρτσελόνα 90-92: Ματσάρα στο Βελιγράδι με νικητές τους Καταλανούς (highlights)

Ματσάρα στο Βελιγράδι και απόλυτη ισορροπία

Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο ημίχρονο στην «Aleksandar Nikolic Hall», με τις δύο ομάδες να παίζουν σε πολύ υψηλό ρυθμό, παρά το προβλήματα τραυματισμών, και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 51-51.

Η Μακάμπι έκανε το τέλειο πρώτο δεκάλεπτο, όσον αφορά την επίθεση, καθώς σούταρε με 9/9 δίποντα, με τον Νίμπο να κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα της Μπαρτσελόνα. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν 22-18, όμως δεν κατάφεραν να εξαργυρώσουν την πολύ καλή εικόνα τους στο δεύτερο μισό του παρκέ, αφού η Μπάρτσα είχε απαντήσεις

με Λαπροβίτολα και Ερνάνγκομεθ και δεν έχασε ποτέ την επαφή με το σκορ (31-26).

Μάλιστα, στη δεύτερη περίοδο οι Καταλανοί ανέβασαν την πίεση στην άμυνα, την ίδια στιγμή που ο Ερνάνγκομεθ συνέχιζε να είναι σταθερή αξία στην επίθεση και πλησίασαν στον πόντο (42-41). Σπουδαία δουλειά έκανε και ο Αμπρίνες ερχόμενος από τον πάγκο της Μπάρτσα, αφού πέτυχε 11 μαζεμένους πόντους, με τη Μακάμπι, ωστόσο, να έχει απαντήσεις στην αντεπίθεση των γηπεδούχων. Έτσι, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο ισόπαλες 51-51.

Θρίλερ μέχρι τέλους και νίκη για τη Μπάρτσα

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο δεύτερο ημίχρονο, κράτησε για αρκετή ώρα τη Μακάμπι χωρίς σκορ και με σερί 10-0 ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (51-61), αναγκάζοντας τον Όντετ Κάτας να καλέσει time out. Οι φωνές του Ισραηλινού προπονητή έπιασαν τόπο, καθώς η Μακάμπι έβγαλε αντίδραση. Βελτίωσε σημαντικά την άμυνα της, βρήκε λύσεις στην επίθεση με Μπάλντουϊν, Σόρκιν και Κλίβελαντ και «ψαλίδισε» τη διαφορά, μειώνοντας σε 68-70 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το ματς έγινε «μία σου και μία μου», με τη Μακάμπι να ακολουθεί το ρυθμό και να ισοφαρίζει σε 81-81. Κάπου εκεί, ωστόσο ο κορυφαίος μέχρι εκείνη την ώρα Μπάλντουϊν χρεώθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή και αποβλήθηκε. Το 81-81 έγινε 81-85, όμως ούτε αυτή η εξέλιξη πτόησε τους Ισραηλινούς. Ο Μπράουν βγήκε μπροστά, ο Ριβέρο ακολούθησε και η ομάδα του Κάτας προσπέρασε 88-87, πριν απαντήσει ο Λαπροβίτολα για το 88-89. Ο Αργεντινός έμοιαζε ασταμάτητος και με δίποντο έκανε το 90-91, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση κέρδισε τρεις βολές και είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη. Αντ’ αυτού ευστόχησε σε 1/3 βολές για το 90-92 και κράτησε τη Μακάμπι στο ματς, με τον Μπράουν να αστοχεί στο φινάλε σε σουτ τριών πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 31-26, 51-51, 68-70, 90-92

Αναλυτικά ΕΔΩ η στατιστική του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα