Λεβερκούζεν: Ο απαραίτητος Μπόρχα Ιγκλέσιας

Η ισπανική παροικία μεγαλώνει στο Λεβερκούζεν. Ο Τσάμπι Αλόνσο βλέπει τον πιο φορμαρισμένο επιθετικό του στα πιτς, ξέμεινε με τους δύο Τσέχους, Σικ και Χλόζεκ, και στράφηκε σε λύση από την πατρίδα του. Μετά τον Γκριμάλντο που βγάζει μάτια, ο νέος Ισπανός είναι απαραίτητος για να ολοκληρώσει η Μπάγερ το όνειρο που δεν είναι άλλο από το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Με καταγωγή από την πρωτεύουσα της Γαλικίας, Σαντιάγο, στη βορειοδυτική Ισπανία, ο επιθετικός έκανε τα πρώτα του βήματα στο παιχνίδι

με την τοπική ομάδα της Κομποστέλα, προτού συνεχίσει να βελτιώνει τη νεαρή ποδοσφαιρική του τεχνογνωσία στις ακαδημίες Βαλένθια και Βιγιαρεάλ. Αρχικά εντάχθηκε στις εφεδρείες της Θέλτα στα 21 του. Η φήμη του συνέχισε να ανθίζει με τη δεύτερη ομάδα της Θέλτα εκείνη την περίοδο και απολάμβανε μια εξαιρετική θητεία με 76 γκολ σε 146 αγώνες.

Η Ρεάλ Σαραγόσα -που τότε έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία- έκανε μια επιτυχημένη κίνηση δανεισμού για τον Ιγκλέσιας ενόψει της σεζόν 2017-18. Ο επιθετικός διέπρεψε στο νέο του περιβάλλον και βοήθησε την ομάδα να φτάσει στα πλέι οφ για την La Liga, συνεισφέροντας 22 γκολ στην νέα του πορεία. Ο επιθετικός ήταν και πάλι σε κίνηση το καλοκαίρι του 2018, όταν η Εσπανιόλ τον έφερε στη Βαρκελώνη. Ο Ιγκλέσιας διατήρησε τη συνοχή του στο σκοράρισμα, σκοράροντας 23 φορές σε 46 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Η κορωνίδα του ήταν ακόμα μπροστά και ήρθε με τη μορφή μιας αξέχαστης χρονιάς για τον παίκτη ενώ βρισκόταν στη Ρεάλ Μπέτις το 2022. Ο 31χρονος εντάχθηκε για πρώτη φορά στην ομάδα της Ανδαλουσίας με μια μακροπρόθεσμη συμφωνία τρία χρόνια νωρίτερα, αλλά αρχικά δυσκολεύτηκε να βρει το αυλάκι του κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης πρώτης σεζόν.

Τα πράγματα βελτιώθηκαν δραματικά στην επόμενη αγωνιστική, ωστόσο, με τον Ιγκλέσιας να πετυχαίνει 11 γκολ σε 28 παιχνίδια βοηθώντας την Μπέτις να προκριθεί σε μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ χάρη στην έκτη θέση του πρωταθλήματος. Ακολούθησε μια πορεία στον τελικό του Copa del Rey το 2021/22, με τον Ιγκλέσιας όχι μόνο να βγαίνει πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση με πέντε γκολ, αλλά και να πετυχαίνει το κρίσιμο γκολ που οδήγησε την Μπέτις στους ημιτελικούς. Η μετέπειτα καλή του εμφάνιση κόντρα στη Βαλένθια εξασφάλισε ότι η Μπέτις κέρδισε το τρίτο κύπελλο στην ιστορία της στα πέναλτι.

Με το ποδοσφαιρικό του προφίλ, μπορεί να καλύψει το κενό που αφήνει η απουσία του Βίκτορ Μπόνιφεϊς που παραμένει τραυματίας. Είναι σωματικά δυνατός, είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, έχει αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του, δεν αποφεύγει καμία πρόκληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα