Κακοκαιρία Daniel: Εφιάλτης με δύο νεκρές γυναίκες στην Αστρίτσα Καρδίτσας – Συνολικά έξι τα θύματα της θεομηνίας

Τους έξι έφθασαν οι νεκροί της κακοκαιρίας Daniel, καθώς δύο γυναίκες εντοπίστηκαν νεκρές στην Αστρίτσα Καρδίτσας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για δύο ηλικιωμένες, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν από σπίτι του οικισμού του δήμου Παλαμά, ο οποίος έχει “πνιγεί” κυριολεκτικά από τη νεροποντή.

12 πυροσβέστες της 8ης ΕΜΑΚ επιχείρησαν στο σημείο της τραγωδίας προκειμένου να ανασύρουν τα άψυχα σώματα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο γυναίκες, ηλικίας περίπου 75-80 ετών, βρέθηκαν στο ίδιο σπίτι.

Την

ίδια ώρα, έξι άτομα αγνοούνται στο χωριό Αγία Τριάδα, όπως δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Πάντως, εκφράζονται ήδη φόβοι ότι ο μακάβριος κατάλογος της κακοκαιρίας θα μεγαλώσει, καθώς ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους άνθρωποι που είτε εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους την ώρα της θεομηνίας, είτε άφησαν τη τελευταία τους πνοή προσπαθώντας να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά, που στον δήμο Παλαμά έχουν φτάσει ακόμη και μέχρι τις στέγες των κατοικιών.

Το μέγεθος της καταστροφής θα φανεί όταν υποχωρήσουν τα νερά και μπορέσουν οι αρμόδιες Αρχές να προσεγγίσουν τις περιοχές που βούλιαξαν κάτω από τις λάσπες.

Μάχη για τους εγκλωβισμένους

Στο μεταξύ, από το μεσημέρι έχει αρχίσει η γιγάντια επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων στην Καρδίτσα, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα ελικόπτερα και τα μηχανήματα του στρατού να επεμβαίνουν και να διασώζουν κόσμο.

Συνολικά επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Θεσσαλικού κάμπου 10 ελικόπτερα.

Η προσπάθεια επικεντρώνεται στον Δήμο Παλαμά, καθώς υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε πολλά χωριά, όπως στη Μεταμόρφωση, το Βλοχό, το Ριζοβούνι, τη Μαραθέα, τον Κοσκινά, αλλά και στην πόλη του Παλαμά, όπου το ύψος του νερού δεν επιτρέπει ακόμα και σε τρακτέρ να προσεγγίσουν.

Ένας αριθμός σπιτιών, κυρίως πλίθινα έχουν γκρεμιστεί και παράλληλα στο μεγαλύτερο μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης με συχνές διακοπές ρεύματος.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε Βόλο, Πήλιο, Τρίκαλα και Λάρισα, περιοχές που χτυπήθηκαν με σφοδρότητα από την κακοκαιρία Daniel.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα